Peste alb cu sos de patrunjel

 Prepararetele cu peste sunt delicioase si sanatoase. De aceea va invitam sa profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.

Pestele alb este foarte bun pentru consum, deoarece are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g file de merluciu sau alt peste alb

25 g unt

150 ml lapte

150 ml supa de peste

1 frunza de dafin

sare

piper


Pentru sos:

25 g unt

4 lingurite rase de faina

4 lingurite rase de smantana

1 galbenus

3 linguri de patrunjel

zeama si coaja rasa de la jumatate de lamaie

 

Modul de preparare:

Pestele se pune intr-o tigaie.

Tot aici se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin.

Se lasa totul sa fiarba la foc mic.

Se acopera tigaia.

Se lasa timp de 10-15 minute.

Se incearca cu furculita daca pestele este fiert.

Se scoate merluciul.

Apoi se acopera pentru a se mentine cald.

Sosul ramas se mai lasa 5 minute pe foc.

Apoi se da la o parte si se scoate frunza de dafin.

Se prepara si sosul de patrunjel.

Intr-o cratita mica se pun untul si faina.

Se amesteca la foc mic, pana devine compozitia omogena.

Apoi se ia de pe foc.

Peste aceasta se adauga cate putin sosul in care a fiert pestele.

Se pune cratita pe foc.

Se lasa sa dea in clocot.

Apoi se mai lasa 5 minute amestecand mereu.

Se ia de pe foc dupa acest timp.

Galbenusul de ou se amesteca cu smantana.

Apoi se pune peste sos.

Se incalzeste putin.

Se da la o parte.

Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.

Se pune si patrunjelul tocat.

Sosul astfel obtinut se toarna peste pestele alb.

Pestele alb cu sos de patrunjel se poate servi alaturi de o portie de cartofi natur.

Sursa foto

Articole asemănătoare