Fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate

 O delicatesa adevarata pe care sa o alegeti la o masa cu prietenii este reteta de fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate.

Ingrediente:

2 fileuri de peste alb (cod, salau sau pangasius)

2 ciuperci mari Champignons

1 legatura de patrunjel

1 legatura de ceapa verde

1 legatura de busuioc

50 g unt

50 g pesmet

1 galbenus de ou fiert tare

50 ml de vin alb sec

1/2 lamaie

sare


Se prepara astfel:

Fileurile de peste alb se spala si se usuca bine.

Apoi se dau cu sare.

Untul lasat la temperatura camerei se amesteca cu pesmetul.

Legaturile de verdeata se spala bine si se toaca fin.

Apoi se adauga peste amestecul de unt si pesmet.

Se mai pune si galbenusul de ou.

Ciupercile se spala si se taie felii.

Se unge o tava cu putin ulei.

Dupa aceea se acopera fundul tavii cu un strat de ciuperci feliate.

Peste acestea se pun fileurile de peste.

Apoi se adauga un strat de amestec de ierburi aromate.

Se toarna si vinul alb.

Se stropeste cu zeama de lamaie.

Apoi se pune tava la cuptor.

Se lasa timp de 30-35 de minute, pana ce amestecul de ierburi de deasupra incepe sa devina ca o crusta.

Acest preparat se serveste imediat ce este scos din cuptor, alaturi de o garnitura de legume colorate.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Primavara, aducatoare de sanatate trupeasca si echilibru interior

    Primavara, singurul sezon de peste an in care natura biruie si jubileaza, are puterea sa ne schimbe odata cu vremea de afara mohorata pana mai ieri. Schimbarea anotimpurilor a fost dintotdeauna prilej de schimbare interioara, din rau in bine si viceversa.

  • Rulouri de peste invelite in seminte de susan

    Un preparat rapid si gustos cu care sa ii incantati pe cei dragi la masa este reteta de rulouri de peste invelite in seminte de susan.

  • Peste alb cu sos de patrunjel

    Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.

  • Spaghete cu fileuri de peste

    O reteta mai putin cunoscuta si preparata la noi este cea de spaghete cu fileuri de peste. Pentru a va bucura de aceasta combinatie de gust, incercati urmatoarea reteta:


Warning: fopen(cache/9e63657879d8678599abd886d3a7ec86) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139