Fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate

 O delicatesa adevarata pe care sa o alegeti la o masa cu prietenii este reteta de fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate.

Ingrediente:

2 fileuri de peste alb (cod, salau sau pangasius)

2 ciuperci mari Champignons

1 legatura de patrunjel

1 legatura de ceapa verde

1 legatura de busuioc

50 g unt

50 g pesmet

1 galbenus de ou fiert tare

50 ml de vin alb sec

1/2 lamaie

sare


Se prepara astfel:

Fileurile de peste alb se spala si se usuca bine.

Apoi se dau cu sare.

Untul lasat la temperatura camerei se amesteca cu pesmetul.

Legaturile de verdeata se spala bine si se toaca fin.

Apoi se adauga peste amestecul de unt si pesmet.

Se mai pune si galbenusul de ou.

Ciupercile se spala si se taie felii.

Se unge o tava cu putin ulei.

Dupa aceea se acopera fundul tavii cu un strat de ciuperci feliate.

Peste acestea se pun fileurile de peste.

Apoi se adauga un strat de amestec de ierburi aromate.

Se toarna si vinul alb.

Se stropeste cu zeama de lamaie.

Apoi se pune tava la cuptor.

Se lasa timp de 30-35 de minute, pana ce amestecul de ierburi de deasupra incepe sa devina ca o crusta.

Acest preparat se serveste imediat ce este scos din cuptor, alaturi de o garnitura de legume colorate.

Sursa foto

Articole asemănătoare