Reteta de linte rosie cu orez

Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.  Comparativ cu fasolea ori alte legume cu boabe uscate, lintea se prepara relativ usor.

In plus, absoarbe cu destul de multa usurinta aromele celorlalte alimente si al condimentelor. Fie ca sunteti in cautarea unei retete de post sau ca pur si simplu doriti sa incercati gusturi noi, urmatoarea reteta de linte rosie cu orez reprezinta o solutie in ambele situatii.

Ingrediente: 

1 cana de orez
1 cana de linte rosie
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei gras verde
3 cani de apa
3 linguri de ulei
cimbru uscat
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa vreme de 5-6 minute, dupa ce a fost taiata marunt. Adaugam usturoiul feliat subtire si ardeiul taiat cubulete si le lasam impreuna inca 2-3 minute, apoi adaugam orezul si lintea, dupa ce intai au fost spalate in 2-3 ape.

Adaugam condimentele si cele 3 cani de apa. Fierbem la foc mic pana cand orezul si lintea sunt facute. Cel mai recomandat mod de a savura aceasta reteta este alaturi de cateva muraturi. 

Sursa foto: eatliverun.com 

I. C.

Articole asemănătoare