Rosii umplute cu carne de pui si orez

 Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

10 rosii de marime medie

200 g piept de pui, dezosat

100 g orez cu bobul rotund

1/2 ceapa

100 ml ulei

400 ml suc de rosii

200 ml apa

sare

piper


Se realizeaza astfel:

Se incinge uleiul intr-o tigaie.

Apoi se pune putin ceapa la calit.

Se pune si carnea tocata.

Se lasa la foc mediu.

Se amesteca pana ce s-a evaporat sucul din tigaie.

Apoi se adauga orezul si apa.

Se amesteca si se lasa la foc mic pana ce apa s-a absorbit.

Cand orezul este pe jumatate fiert, se adauga 200 ml de suc de rosii.

Se mai lasa pe foc pana ce incepe sa scada.

Se mai amesteca din cand in cand.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pregatesc si rosiile.

Se taie partea de sus, sub forma de capacel.

Se golesc rosiile de miez si de seminte.

Apoi se umplu cu acest continut fiert.

Dupa aceea se pun rosiile intr-o cratita.

Se toarna peste acestea restul de 200 ml suc de rosii.

Cratita se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Se lasa la foc mic vreme de 15-20 de minute.

Cand sunt gata, rosiile umplute se servesc fierbinti cu o lingura de iaurt si putina verdeata deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare