Retete italienesti. Salata simpla de sparanghel verde

 Desi la noi sparanghelul nu se intrebuinteaza frecvent la prepararea unor mancaruri, acesta este recomandat de nutritionisti pentru mentinerea siluetei intr-o forma echilibrata.

Planta a fost folosita de-a lungul timpului pentru proprietatile sale diuretice.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

100 g sparanghel verde

5 ml ulei de masline

1 lingurita otet de mere

1 lingurita de mustar

sare

piper

 

Mod de pregatire:

Sparanghelul se curata de fibrele atoase si se spala.

Apoi se taie in bucati de 4-5 cm lungime si se pun la fiert.

Se lasa in apa cu sare vreme de 20 de minute.

Separat, se amesteca ingredientele pentru realizarea sosului: otetul de mere impreuna cu uleiul, mustarul, piperul si sarea.

Cand este gata sparanghelul, se scurge de apa.

Se pune apoi pe o farfurie, peste care se adauga sosul preparat.

Sursa foto

Articole asemănătoare