Oboseala oculara - cauze si remedii naturale

Oboseala oculara este mai degraba un complex de factori decat o boala propriu-zisa, fiind una dintre problemele de sanatate comune omului modern. Excesele in ceea ce priveste utilizarea televizorului si a calculatorului, neglijarea protectiei impotriva radiatiilor solare, alimentatia deficitara in anumiti factori de protectie precum si unele afectiuni organice (bolile hepatice, diabetul etc) constituie cauzele principale ale instalarii sale.
  
Ca moduri de manifestare, amintim: inrosirea ochilor si lacrimarea acestora, jena si durere locala, amplificata la apasarea pe globii oculari, scaderea poftei de mancare, dureri de cap, nervozitate, insomnie. Aparitia cearcanelor reprezinta, de asemenea, un semnal sigur de instalare a oboselii oculare.

Este greu de precizat un tratament specific. Fiecare dintre noi este dator sa identifice factorii responsabili, sa le intrerupa actiunea si sa le elimine sau sa le dimineze, pe cat posibil, efectele. Repausul cu ochii inchisi sau cu privirea orientata spre campul inverzit, catre orizont, respectarea orelor de somn sau punerea unei comprese cu apa rece pot atenua disconfortul.

Fitopreparatele folosite trebuie sa aiba actiune decongestiva si antiinflamatoare, sa redea limpezimea si stralucirea privirii, sa inlature semnele oboselii si ale surmenajului. Pentru uz extern avem  la dispozitie plante precum:

Anasonul - se opareste o mana de frunze intr-un litru de apa, se lasa 5-10 minute sa se infuzeze, apoi se pun  comprese peste ochii iritati si obositi.

Rozmarinul - se macereaza timp de 24 ore, o lingura de planta uscata sau 2 linguri planta proaspata in 1 1/2  litri apa de ploaie sau apa fiarta si racita, se strecoara si se adauga o cantitate egala de apa de trandafir si 15 ml alcool de 90 grade. Se pun comprese, seara, inainte de culcare. Produsul se pastreaza la frigider pentru a nu se altera.
 
Teiul - se face o infuzie din 4 lingurite de flori fara bractee la o cana de apa, care se foloseste la aplicarea de comprese, de 2-3 ori pe zi, indeosebi pentru resorbtia cearcanelor.

Sursa foto

 I. C.  

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice

    Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.

  • Cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata

    Chiar daca intindem un strat gros de crema pe tot corpul in cateva secunde pielea parca il “inghite” si devine din nou uscata si intinsa

  • Remedii cu ingrediente naturale pentru o piele fina

    Fiecare isi doreste sa aiba o piele catifelata. Dar, pentru a ajunge la o piele fina, avem nevoie sa tinem cont si de cateva remedii naturale. Intregul corp trebuie sa beneficieze de tratamentele naturale pe care le aplicam noi pe fiecare zona a corpului.

  • Anxietatea - cauze si remedii naturale

    Tulburarile de anxietate sunt prezente in societatea zilelor noastre sub doua forme de baza. Forma cronica presupune o stare de continua neliniste care este insotita de unele dureri la nivelul organismului.

  • Rosiile utilizate la prepararea mastilor faciale

    Tomatele sunt folosite ca remedii naturale pentru tenul gras si pentru tenul predispus la imperfectiuni.


Warning: fopen(cache/372f4c5bc6efd766e10a985d250aa4e3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139