Targul de ecologie si protectia mediului isi deschide maine portile la Cluj

Eco LifeIn perioada 13-16 septembrie are loc la Cluj, in cadrul complexului expozitional Transilvania, a 9-a editie a targului Eco Life - Eco Zonne, un targ international specializat in ecologie si protectia mediului

Manifestarea expozitionala Eco Life - Eco Zonne va avea doua componente distincte:

 • salon expozitional in care vor fi prezentate: materiale, tehnologii de ultima ora si echipamente de protectia mediului;
 • sesiune de comunicari stiintifice cu titlul Educatie si cercetare in protectia mediului, in organizarea celor trei universitati clujene de prestigiu: Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Vor prezenta subiecte pe tema protectiei mediului specialisti, personalitati universitare din Romania, Belgia, Ungaria, Republica Moldova, Germania si Spania.

Conform organizatorilor, aceasta manifestare expozitionala are ca scop crearea la Cluj a unui puternic centru de informare in domeniul ecologiei din centrul si nord-vestul Romaniei.

Statistici

La actuala editie vor participa 48 de firme specializate din Romania dar si din tari precum Ungaria, Austria, Germania, Cipru, Italia, Franta. In anii trecuti targul s-a bucurat de prezenta a peste 15.000 de vizitatori, nu mai putin de 120 de firme participand la manifestari.

Importanta targului Eco Life - Eco Zonne este data si de apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, care  aduce cu sine necesitatea aplicarii si in tara noastra a standardelor din domeniul protectiei mediului. Tarii noastre ii vor fi alocate importante fonduri europene si guvernamentale pentru acest sector, iar gestionarea acestora de catre firmele de profil va fi facuta dupa anumite norme.


Dragos Serban
12.09.2006

Articole asemănătoare

 • Supa de dovleac si ciuperci

  O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.

 • Masti pentru sezonul rece. Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere

  O masca cosmetica preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu pentru sezonul rece este indicata a se utiliza pentru protectia si ingrijirea pielii in timpul iernii. Va propunem sa incercati masca de fata cu fulgi de ovaz si miere de albine.

 • Protectia mediului in decursul istoriei

  Conceptul de protectia mediului este rodul societatii moderne, chiar daca din punct de vedere practic l-a insotit pe om din cele mai vechi timpuri.

 • Paste lasagna cu piept de pui si broccoli

  O reteta apetisanta si nemaipomenita de savurat intr-o zi in care plictiseala isi spune cuvantul este cea de paste lasagna cu piept de pui si broccoli. Ingredientele de care aveti nevoie:

 • Chiftele cu sos de rosii si mazare verde

  O mancare foarte apetisanta, chiftelele cu sos de rosii si mazare verde se imbina foarte bine cu o salata de castraveti murati. Mazarea verde congelata isi pastreaza nu numai aroma si culoarea, dar si elementele nutritive pe care le contine.