Ardei umpluti cu carne de porc si sos delicios de smantana

 Un preparat irezistibil de gustos si aspectuos - ardeii umpluti cu carne de porc si sos de smantana constituie un pranz delicios alaturi de familie.

 

Ingredientele necesare sunt:


Pentru umplutura:

5 ardei

300-400 g de carne de porc, tocata

16o g de ciuperci

120 g de rosii fara coaja

1 ceapa

1 catel de usturoi

condimente

marar


Pentru sos:

2 linguri cu varf de smantana

1 lingura de faina de naut

1 jumatate de ceapa

1 catel de usturoi

4 linguri de apa

1 lingura de bulion

foaie de dafin

sare

piper

marar


Se prepara astfel:

Se taie ceapa marunt.

Apoi se pune putin la calit.

Cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente, pentru a realiza umplutura.

Ardeii se spala si se curata.

Apoi se umplu cu preparatul de carne.

Dupa aceea se pun la fiert.

Cand acestia sunt fierti, se pregateste sosul.

Ceapa se taie si se caleste impreuna cu usturoiul.

Smantana se amesteca impreuna cu faina de naut.

Dupa aceea se amesteca si cu ceapa.

Se pun si bulionul, apa, foaia de dafin si condimentele.

Se lasa putin pe foc.

La final se adauga mararul.

Ardeii umpluti se servesc acoperiti cu sos delicios de smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare