Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Terapie cu paducel

flori, fructe, planta cana, vitamina b, paducel fructe, tensiunea arteriala, hipertensiune, flori cu frunze, flori comestibile, vitamina a, inima, hipertensiune arteriala, pentru inima, arbust, ulei de in

Paducelul, produs terapeuticPaducelul (denumit stiintific Crataegus Monogyna) este un arbust spinos ce creste la marginea padurilor si are flori comestibile, frumos mirositoare. Din punct de vedere terapeutic, fructele sunt mai active decat frunzele.

Fructele si frunzele contin numeroase substante chimice care sunt dozate astfel incat actioneaza asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos., scazand tensiunea arteriala prin vasodilatatie centrala si periferica si avand de asemenea si un efect sedativ asupra sistemului nervos central.
Pentru aceste calitati este indicat in urmatoarele afectiuni: hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, alte dereglari cardiovasculare, in nevrozele cardiace.

Paducelul are un efect deosebit in cresterea fluxului de sange oxigenat la inima si creier.
Infuziile de paducel sunt recomandate si in tahicardie, ateroscleroza, stari de labilitate psihica si de emotivitate, fiind indicat si in tulburarile ritmului cardiac (extrasistole).
De asemenea fructele si frunzele paducelului mai contin si substante ce au capacitatea de a stimula sistemul de aparare al organismului.
Frunzele si fructele contin compusi cu actiune cardiotonica, vitamina C, acizi organici, ulei mirositor. In fructe se gaseste in plus vitamina B.

Infuzia de frunze si flori trebuie bauta de catre toti cei de varsta a treia pentru efectele sale benefice. Acest arbust a fost creat de Dumnezeu pentru a fi de ajutor cardiacilor.

Mod de preparare pentru infuzie:

2 lingurite de planta la o cana de apa.
Se beau treptat 2 cani in timpul zilei.

Alte articole

Geoparcul Platoul Mehedinti
Cea mai noua arie protejata a judetului Mehedinti se gaseste la nord de municipiul Drobeta Turnu Severin si a fost declarata la 30 noiembrie 2004.
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
Cura de detoxifiere a organismului cu ajutorul uleiului
Organismul nostru este obisnuit cu substantele si germenii daunatori existenti in alimente si in mediul inconjurator
Depresia sezoniera, tratata cu sunatoare si tei
Depresia sezoniera sau tulburarea afectiva de sezon este un tip de depresie care are legatura cu anotimpurile anului.
Terapia Mayr
Terapia Mayr a fost dezvoltata de un doctor austriac, pe nume Franz Xaver Mayr (1875-1965) si este o metoda de terapie a diagnosticului, folosita de peste 20 de ani in tratarea cu succes a pacientilor, la Hotelul Saint Georg.