Citeste articole din "Alimentatie naturista"

  • Smoothie cu zmeura

    Smoothie cu zmeura

    Cu un gust dulce-acrisor, natural si delicios, un smoothie pentru cei mici si cei mari deopotriva

  • Cardamomul in alimentatie

    Cardamomul in alimentatie

    Cardamomul este una dintre cele mai vechi si pretioase mirodenii din lume. Din acest motiv este si una dintre cele mai scumpe, dupa sofran, vanilie si trufe.In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea.

  • Ce este branza ricotta?

    Ce este branza ricotta?

    Ricotta este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, de culoare alba, cu continut scazut de grasimi intrebuintata in bucataria italiana.Traditional este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza sau din cheag, dupa separarea zerului de lapte de oaie.

  • Amidonul in alimentatie

    Amidonul in alimentatie

    Alimentele bogate in amidon, precum cartoful, painea, cerealele, orezul sau pastele fainoase ar trebuie sa constituie circa o treime din alimentatia zilnica, spun studii recente in domeniu.

  • Zucchini, o leguma gustoasa si sanatoasa de sezon

    Zucchini, o leguma gustoasa si sanatoasa de sezon

    Zucchini este ruda apropiata a dovlecelului romanesc si se poate pregati in supe cremoase, in salate, pe gratar, la cuptor si in multe alte moduri. Aroma sa discreta completeaza si desavraseste paleta gusturilor de sezon.

  • Cum pregatim pentru consum boabele de Quinoa

    Cum pregatim pentru consum boabele de Quinoa

    Probabil prima impresie pe care o face Quinoa este ca are un nume ciudat cu sonoritate orientala. Locul de origine al acesteia se identifica, totusi, cu zona septentrionala a Americii de Sud. Planta a fost intrebuintata in alimentatie din perioada imperiului incas.

  • Fructul de kumquat. Ce trebuie sa cunosti inainte sa-l incerci?

    Fructul de kumquat. Ce trebuie sa cunosti inainte sa-l incerci?

    Cand numele unui fruct are sonoritate exotica, majoritatea romanilor devin foarte sceptici cu privire la gustul si calitatile sale. Romania este una din tarile unde preconceptiile culinare fac inca multe “victime”, indeosebi din cauza lipsei de informare.