Citeste articole din "Alimentatie naturista"

 • Dieta mediteraneana - 3 reguli importante

  Dieta mediteraneana - 3 reguli importante

  Pentru a urma un regim alimentar sanatos nu este necesar sa calatoriti pana in Italia sau Grecia ca sa aflati secretele unei diete mediteraneene. De ce tocmai aceasta dieta?

 • Importanta fibrelor alimentare

  Importanta fibrelor alimentare

  Fibrele alimentare se inumara printre cei mai importanti nutrienti care ajuta la mentinerea sanatatii. Principalele surse din care pot fi obtinute sunt fructele, legumele, cerealele integrale si leguminoasele.

 • Mustul - cocktail de vitamine

  Mustul - cocktail de vitamine

  Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

 • Dieta vegetariana, reteta succesului pentru genii?

  Dieta vegetariana, reteta succesului pentru genii?

  Dieta vegetariana este bine cunoscuta ca fiind una ce aduce sanatatii o sumedenie de beneficii. Cercetarile au aratat pana in prezent ca vegetarienii sunt in mare masura feriti de bolile cardiace, de hipertensiune, obezitate, diabet, tulburari intestinale, pietre la rinichi sau fiere, osteoporoza si diverse forme de cancer.

 • Maslinele in alimentatie

  Maslinele in alimentatie

  Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline. Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate in apa sarata sau pur si simplu acoperite cu sare pret de mai multe saptamani.

 • Flori...comestibile

  Flori...comestibile

  Unele flori sunt nu numai frumoase, dar si bune de mancat. Acestea sunt consumate din timpuri mai vechi.

 • Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

  Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

  Stiti acea vorba din batrani care spune ca ''un mar pe zi tine doctorul departe''... este foarte adevarata, o stim din experienta noastra sau a altora. Important este insa si cum mancam acel mar pentru a beneficia din plin de substantele nutritive pe care le contine - aceasta ne arata un studiu ce urma sa fie publicat in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara din SUA.

 • Pastrarea mirodeniilor si plantelor aromatice

  Pastrarea mirodeniilor si plantelor aromatice

  Mirodeniile si plantele aromatice isi pierd culoarea, gustul si/sau parfumul in timp; depozitati-le intr-un loc racoros, uscat, ferit de lumina puternica, umezeala, caldura si oxigen.