Mustul - cocktail de vitamine

 Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

Mustul contine vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea acestuia.

Mustul pregatit in maniera traditionala rezulta din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminandu-se coaja. Cercetatorii au descoperit ca si coaja contine antioxidanti, si alte substante active care transforma mustul intr-o arma impotriva cancerului.

Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca mai bine preparam mustul cu ajutorul mixerului electric sau blenderului, deoarece mustul din struguri proaspeti are cele mai multe vitamine.

Mustul obtinut din struguri rosii are cele mai multe proprietati benefice organismului, acesta prevenind totodata si bolile de inima.

Mustul proaspat, consumat in cantitati de pana la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renala, intarind organismul si facandu-l imun in fata unor diverse boli.

Este recomandat in curele rapide de dezintoxicare, actioneaza ca un intaritor pentru persoanele aflate in stare de convalescenta si pentru cele care sunt bolnave. Totodata sprijina si imbunatateste activitatea creierului.

Articole asemănătoare

  • Cinci beneficii aduse de uleiul de catina

    Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua.

  • Suc de rosii, telina si lamaie

    Un suc plin de vitamine, natural si usor de pregatit, cu putine calorii, care ofera organismului suprasolicitat un plus atat de necesar.

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

  • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

    Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.

  • Cum depinde viata sanatoasa de vitamina B12?

    In fiecare zi organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator. Sursa de baza o reprezinta alimentele, care trebuie alese nu doar prin prisma calitatilor gustative si olfactive, ci si a rolului din schema complexa a nutritiei.