Mustul - cocktail de vitamine

 Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

Mustul contine vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea acestuia.

Mustul pregatit in maniera traditionala rezulta din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminandu-se coaja. Cercetatorii au descoperit ca si coaja contine antioxidanti, si alte substante active care transforma mustul intr-o arma impotriva cancerului.

Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca mai bine preparam mustul cu ajutorul mixerului electric sau blenderului, deoarece mustul din struguri proaspeti are cele mai multe vitamine.

Mustul obtinut din struguri rosii are cele mai multe proprietati benefice organismului, acesta prevenind totodata si bolile de inima.

Mustul proaspat, consumat in cantitati de pana la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renala, intarind organismul si facandu-l imun in fata unor diverse boli.

Este recomandat in curele rapide de dezintoxicare, actioneaza ca un intaritor pentru persoanele aflate in stare de convalescenta si pentru cele care sunt bolnave. Totodata sprijina si imbunatateste activitatea creierului.

Articole asemănătoare

  • Cocktail de vara cu suc de ananas si rom

    O reteta pentru un cocktail de inspiratie exotica, dominat de gustul dulce al ananasul foarte copt si notele de rom si limeta.

  • Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei

    Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.

  • Leche de pantera, cocktailul din Barcelona cu o poveste de un secol

    Un amestec de lapte condensat, plin de savoare si gust, gin, apa sau gheata (dupa gust), eventual putina grenadina pentru cei care prefera un cocktail de culoare trandafirie.

  • Cinci beneficii aduse de uleiul de catina

    Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua.

  • Suc de rosii, telina si lamaie

    Un suc plin de vitamine, natural si usor de pregatit, cu putine calorii, care ofera organismului suprasolicitat un plus atat de necesar.