Sanatate naturala oferita de alimentele cu beta-caroten

 Consumand regulat alimente ce contin beta-caroten veti oferi organismului o alimentatie sanatoasa si totodata pielea dumneavoastra va arata mult mai bine. De asemenea in cazul in care ati stat prea mult la soare refacerea pielii arse este mai usoara si mai rapida dupa consumul de beta-caroten.

In combinatie cu vitamina A, beta-carotenul ajuta la o piele hidratata, fina si sanatoasa prevenind totodata boli precum cancerul de piele.

Ce este beta-carotenul si la ce ajuta ?

Beta carotenul face parte din cele mai cunoscute si cercetate carotenoide ce in decursul anilor au fost studiate la diverse fructe si legume. Alimentele ce contin beta caroten au de regula o culoare galbena spre portocaliu. Desigur exista si legume de culoare verde care au acest nutrient in componenta.

Dintre sute de compusi foarte sanatosi numiti fitochimicale, 50 de carotenoide sunt cunoscute ca fiind copusi ai provitaminei A. Consumand alimente ce contin beta-caroten organismul primeste atat beneficiile acestuia cat si beneficiile vitaminei A.

Cum carotenoidele sunt asimilate de organism doar la nevoie nu exista riscul ca prin consumul alimentelor ce contin beta-caroten sa apara si excese de vitamina A. Excesele de beta-caroten pot fi vizibile la nivelul pielii. Aceasta capata un aspect galben-portocaliu.

Fiind un puternic antioxidant ataca radicalii liberi neutralizandu-i si totodata impiedica formarea celulelor cancerigene.

Alimente care contin beta-caroten

Sursele directe de vitamina A sunt derivate din produsele animale - lactate, carne si peste. Prin consumul regulat de fructe si legume organismul primeste aportul de beta-caroten si alte carotenoide de care are nevoie. Acestea sunt si o sursa naturala de antioxidanti ce aduc pielii numai beneficii.

Cartofii dulci si morcovii sunt sursele cu cea mai mare concentratie de beta-caroten.

 

Articole asemănătoare