4 cocktailuri simple de sezon cu pepene rosu

In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula. Daca doriti sa profitati de gustul si proprietatile pepenelui altfel decat traditional, servindu-l simplu ori in salata de fructe, retetele urmatoare de cocktailuri vor fi pe placul dumneavoastra. Va prezentam patru dintre cele mai populare retete de bauturi in care pepenele verde joaca un rol principal.

Cocktail cu pepene si zmeura – Daca iti plac bauturile parfumate, cu un iz delicat de fructe de padure, incerca mai intai aceasta reteta. Iti trebuie doar: 500 grame de pepene rosu, 180 grame de zmerura, 6 fire de menta, miere si gheata. Curata pepenele de seminte si amesteca-l cu blender-ul impreuna zmeura pana obtii o pasta omogena. Zdrobeste frunzele de menta si amesteca-le cu putina miere, apoi adauga-le peste pasta de pepene obtinuta la pasul anterior. Adauga cateva cuburi de gheata si orneaza paharul dupa propriul gust, cu zmeura si menta. 

Watermelon Gin Fizz – aceasta este reteta preferata pentru toti iubitorii de gin. Pentru a-l prepara aveti nevoie de: 5 cupe de pepene, 170 g de gin, 8 linguri de suc de lamaie, o ceasca si un sfert de bere de ghimbir, si cateva felii de lamaie verde pentru ornat. A se savura cu cuburi de gheata. Optional, se poate omite ginul.

Watermelon Vodka Slush – Pentru aceasta bautura folosim : 4 cani de pulpa de pepene verde inghetata, 1 cana de capsuni inghetate,  3 linguri de suc de lamaie, o jumatate de cana de vodka, sirop de zahar (facut dintr-o cana de zahar), 60 ml de triplu sec. Facem siropul de zahar, il lasam sa se raceasca apoi scoatem de la congelator fructele si amestecam toate ingredientele in blender. Se serveste de preferat cu menta.

Cocktail de tequila cu pepene rosu – Ingredientele necesare pentru aceasta bautura simpla sunt urmatoarele:  100ml suc de pepene rosu, 50ml de tequila, 2 linguri de sirop de fructe, 30 ml apa minerala/plata, 2 crengute de coriandru si 2 lingurite de suc de lamaie. Marunteste crengutele de coriandru si amesteca-le cu sucul de pepene rosu. Adauga siropul de fructe, tequila, apa minerala/plata si cateva cuburi de gheata. Adauga suc de lamaie, amesteca bine apoi toarna in pahar. Decoreaza cu bucatele de pepene rosu.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare