Citeste articole din "Alimentatie naturista"

  • Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

    Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

    Stiti acea vorba din batrani care spune ca ''un mar pe zi tine doctorul departe''... este foarte adevarata, o stim din experienta noastra sau a altora. Important este insa si cum mancam acel mar pentru a beneficia din plin de substantele nutritive pe care le contine - aceasta ne arata un studiu ce urma sa fie publicat in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara din SUA.

  • Pastrarea mirodeniilor si plantelor aromatice

    Pastrarea mirodeniilor si plantelor aromatice

    Mirodeniile si plantele aromatice isi pierd culoarea, gustul si/sau parfumul in timp; depozitati-le intr-un loc racoros, uscat, ferit de lumina puternica, umezeala, caldura si oxigen.

  • Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Portocalele si mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice. In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa...

  • Siropurile naturiste binefacatoare

    Siropurile naturiste binefacatoare

    Siropurile din plante reprezinta remedii naturiste la care apelam atunci cand avem nevoie, acestea aducandu-ne beneficii nenumarate in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

  • Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe sunt extrem de benefice pentru organism, mai ales daca sunt consumate inainte de mese.

  • Proprietatile fructelor si legumelor

    Proprietatile fructelor si legumelor

    Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.

  • Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

    Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

    Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.

  • Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.