Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

 Stiti acea vorba din batrani care spune ca ''un mar pe zi tine doctorul departe''... este foarte adevarata, o stim din experienta noastra sau a altora. Important este insa si cum mancam acel mar pentru a beneficia din plin de substantele nutritive pe care le contine - aceasta ne arata un studiu ce urma sa fie publicat in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara din SUA.

Consumul de mere a fost direct legat de reducerea riscului aparitiei unor boli cronice precum cancerul la plamani, bolile de inima si atacul cerebral. Motivul este cantitatea mare de fibre din fruct, care se afla in proportie de 75% in coaja. Studiul a identificat substantele chimice din coaja de mar care sunt responsabile de efectele benefice asupra sanatatii pe care le are marul, in special cele care ajuta in lupta impotriva cancerului.


Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom alb, suc de mere si limeta

    O bautura cu gust puternic de mar, note de scortisoara si aroma exotica de rom.

  • Bautura de iarna cu suc de mere si rom brun

    O reteta cu gust de toamna tarzie, aroma dulce acrisoara de mar si note exotice de rom brun, totul alaturi de mirodenii si putina lamaie.

  • Ceai negru cu mar si mirodenii

    Servit fierbinte, intr-o cana plina de arome si miresme, este bautura perfecta pentru iarna, maii ales cu prospetimea usor acida si acrisoara a feliilor de mar.

  • Suc de morcovi si portocala pentru o imunitate mai buna

    In loc de medicamente puteti incerca in lunile de iarna acest suc foarte simplu de pregatit, cu morcovi, mar si portocala. Este bogat in vitamina C, A si K, potasiu si calciu, fibre si nutrienti. Si daca alegeti fructe bine coapte nici nu veti avea nevoie de miere, pentru ca gustul final va fi dulce, plin, intens.

  • Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?

    Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care