Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

principalele proprietati ale sucului de fructe si legumeActiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.

Actiunea alcalinizanta este datorata acizilor organici care sint metabolizati in organism in saruri alcaline.

Actiunea hiposodata este datorata sodiului in cantitate redusa pe care acestea il contin, motiv pentru care pot fi date din abundenta in regimurile hiposodate.

Actiunea diuretica se datoreaza continutului lor bogat in apa.

Actiunea astringenta, asadar constipanta se datoreaza bogatiei lor in substante tanante, situatie caracteristica in special afinelor, coarnelor si gutuilor.

Actiunea laxativa a acestora este specifica mai ales fructelor si legumelor bogate in balast, cum sunt perele, caisele, prunele si majoritatea legumelor.

Actiunea hipocalorica este datorata cantitatii reduse de proteine, lipide si glucide, motiv pentru care au o indicatie majora in curele de slabire.

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Fibrele din fructe si legume

    De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.

  • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

    Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

  • Retete din Tunisia. Salata de legume coapte cu ton si masline

    Salatele, existente in variate feluri, ne incanta prin culorile sale vii ale legumelor pe care le contin. O adevarata bogatie in farfurie, salata de legume coapte cu ton si masline este una foarte aromata, traditionala din Tunisia.

  • Fructe si legume care fac minuni

    Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.


Warning: fopen(cache/6e57bfa48ba46da41598e30933e23b90) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139