Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

principalele proprietati ale sucului de fructe si legumeActiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.

Actiunea alcalinizanta este datorata acizilor organici care sint metabolizati in organism in saruri alcaline.

Actiunea hiposodata este datorata sodiului in cantitate redusa pe care acestea il contin, motiv pentru care pot fi date din abundenta in regimurile hiposodate.

Actiunea diuretica se datoreaza continutului lor bogat in apa.

Actiunea astringenta, asadar constipanta se datoreaza bogatiei lor in substante tanante, situatie caracteristica in special afinelor, coarnelor si gutuilor.

Actiunea laxativa a acestora este specifica mai ales fructelor si legumelor bogate in balast, cum sunt perele, caisele, prunele si majoritatea legumelor.

Actiunea hipocalorica este datorata cantitatii reduse de proteine, lipide si glucide, motiv pentru care au o indicatie majora in curele de slabire.

Articole asemănătoare

 • Punci cu rom si suc de fructe

  O bautura cu doua feluri de rom, suc de fructe si notele dulci ale siropului de grenadina, buna pentru o seara alaturi de prieteni cand poate fi servita direct in pahare sau intr-un bol de dimensiuni mai mari. Folositi suc de fructe proaspat sau din cutie.

 • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

  Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

 • Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna

  Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.

 • Profita de fructele si legumele de vara!

  Vara este momentul cand putem si chiar suntem obligati sa ne bucuram cat mai mult de darurile naturii. Da, “suntem obligati”, dar nu din mediul exterior ci de propriul organism, care are nevoie de fructe si legume proaspete pentru a functiona corespunzator.

 • Aciditatea si consumul de fructe

  Alimentatia vegetariana este apreciata tot mai mult, cu toate acestea se face o distinctie intre consumul de fructe si legume avand in vedere ca fructele au un plus de aciditate in comparatie cu multe dintre legume.