Fructe si legume care fac minuni

Cunostem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

Daca ar fi sa analizam forma multor fructe sau legume cu proprietati curative, ne-am da seama cu usurinta ca acestea seamana foarte bine cu organele pentru care s-au dovedit a fi benefice.

Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa o asemanare colosala intre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de natura structura morcovului in detalii fine. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin si imbunatatirea vederii.

Rosia, taiata la fel ca morcovul, are patru camere si culoarea putem sa o intuim dupa numele pe care il are. Inima este rosie si la fel ca leguma de care vorbim are patru camere. Cercetarile specialistilor ne arata ca aceasta este intr-adevar o sanatoasa pentru inima si sange.

Strugurii au si ei forma unei inimi. Fiecare bobita sustinuta de ciorchine arata ca o celula din sange si la fel ca rosia, stiinta ne spune ca si ei sunt benefici pentru inima, avand proprietati revitalizante si pentru sange.

Nuca arata ca un creier in miniatura, cu emisfera dreapta si cea stanga, creierul mare deasupra si cerebelul in interior. Chiar si cutele sau incretiturile miezului seamana cu cortexul.

La fel ca in celelalte cazuri stim de la cercetatori ca nucile ajuta la dezvoltarea transmitatorilor neuronali, acestia ajutand la o buna functionare a creierului.

Fasolea ajuta la imbunatatirea functiilor rinichilor, iar  boabele seamana foarte bine cu forma rinichilor.

Telina, rubarba si multe alte plante asemanatoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din aceasta categorie au proprietatea de a intari sistemul osos.

Oasele sunt alcatuite din 23% sodiu. Aceste legume sunt si ele bogate in aceeasi substanta, tot intr-un procent de 23%. Daca dieta dumneavoastra nu contine destul sodiu, acesta este extras din oase, slabindu-le.

Fructele de avocado si perele sunt menite sa imbunatateasca sanatatea uterului si cervixului femeii. Potrivit studiilor femeile care consuma un fruct de avocado pe saptamana sunt ferite de cancerul cervical. Totodata activitatea hormonala este echilibrata avand o dieta in care includeti un avocado pe saptamana.

Cartofii dulci au forma pancreasului. Acestia chiar au capacitatea de a imbunatati indexul glicemic al celor care sufera de diabet.

Ceapa seamana cu celulele din organismul nostru. Cercetarile au demonstrat pana astazi ca substantele continute de acesta ajuta la curatarea corpului de deseuri. Fortandu-ne sa plangem, ajuta si la curatarea straturilor epiteliale ale ochilor.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

    Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

  • Cinci legume si fructe pentru ochi sanatosi

    Pentru ca o dieta echilibrata, bogata in anumite fructe si legume, ne poate ajuta sa ne mentinem ochii sanatosi cat mai multa vreme

  • Fructe si legume pentru o dieta bogata in fibre

    Esentiale pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, fibrele dietetice ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, fac sa apara mai repede senzatia de satietate (si ca aceasta sa dureze mai mult) si ajuta intregul organism sa fie mai sanatos si sa se simta mai bine.

  • Toamna - sezonul conservelor

    Toamna este sinonima cu belsugul fiindca reprezinta sezonul in care cele mai multe dintre fructe si legume ajung la varsta maturitatii.

  • Rulada suedeza cu piept de pui, branza si ciuperci

    Bucatele suedeze sunt variate, specificul bucatariei traditionale suedeze axandu-se pe legume conservate, gemuri si marmelade realizate din fructe si carne care se sareaza, se afuma, se usuca sau se pune la marinat.