Retete din Tunisia. Salata de legume coapte cu ton si masline

 Salatele, existente in variate feluri, ne incanta prin culorile sale vii ale legumelor pe care le contin.

O adevarata bogatie in farfurie, salata de legume coapte cu ton si masline este una foarte aromata, traditionala din Tunisia.


Aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

4 rosii mari

3 ardei grasi

2 cepe mari

3 felii groase de vanata

1 mana de masline negre

3 oua

2 conserve de ton in ulei de masline (240 g fiecare)

3 linguri de ulei de masline

1 lingurita de oregano uscat

1/2 lingurita de piper

sare


Se prepara astfel:

Se curata ceapa si se taie in patru.

Usturoiul necuratat se inveleste in folie de aluminiu.

Celelalte legume se spala.

Se pun apoi toate pe tava de copt.

Se lasa la cuptor timp de 50 de minute.

Se mai intorc din cand in cand ardeii.

Ouale se pun la fiert.

Acestea trebuie sa fie tari.

Se iau legumele coapte, lasand doar ceapa pentru inca 10 minute.

Se curata ardeii de coaja, de cotor si de seminte.

Rosiile curatate se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Se curata si usturoiul.

Toate legumele se toaca sub forma de cubulete si se amesteca.

Apoi se adauga uleiul, piperul si oregano.

Se pune si sare dupa gust.

Se amesteca totul usor si se lasa la frigider pana in momentul servirii, insa nu mai putin de 30 de minute.

In momentul servirii se pun legumele intr-un bol.

Apoi se presara o cantitate potrivita de ton maruntit.

Se decoreaza salata cu masline negre si felii de oua.

Se serveste cu felii de paine prajita.

Sursa foto

Articole asemănătoare