Siropurile naturiste binefacatoare

 Siropurile din plante reprezinta remedii naturiste la care apelam atunci cand avem nevoie, acestea aducandu-ne beneficii nenumarate in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

Siropul de papadie

Pentru a prepara siropul de papadie se pun de 2 ori cate 2 maini pline de flori de papadie ntr-un litru de apa rece. Se pun la foc mic pana cand incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se lasa la macerat pana a doua zi.

Se goleste continutul prin sita, se strecoara, florile se storc bine, iar sucul se amesteca cu zahar nerafinat, la care se adauga 1 lamaie taiata felii, fara coaja. Oala se pune fara capac pe aragaz, la foc mic pana devine un sirop mai consistent. Apoi se raceste si se poate consuma uns pe paine cu unt. Se foloseste si ca depurativ in acnee, boli biliare si hepatice.

Siropul de patlagina

Ca sa realizati siropul de patlagina trebuie sa treceti prin masina de tocat carne de 2 ori cate 2 maini de frunze de planta, spalate. La acest terci se mai adauga putina apa, iar pentru a se intari, se adauga 300 g de zahar nerafinat si 250 g de miere. Se pune compozitia la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana se formeaza un lichid vascos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastreaz la frigider.

Alta reteta de praparare este urmatoarea: frunzele de patlagina spalate se pun n straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan, se indeasa bine straturile, iar in zilele urmatoare se mai adauga straturi pana se umple bine borcanul.

Se acopera borcanul cu 3 straturi de celofan (sau se acopera cu un capac prin insurubare), se aseaza deasupra o scandura si se pune o piatra pe ea, apoi borcanul se ingroapa in pamant astfel incat scandura si piatra sa se vada si se lasa la macerat timp de 3 luni. Apoi se scoate borcanul, se stoarce sucul prin strecuratorul de fructe (nu prin tifon), se pune pe foc sa dea in cateva clocote, apoi se trage in borcane care se acopera bine.

Articole asemănătoare

  • Jneapanul sau pinul de munte in medicina naturista

    Infuzia de muguri de jneapan se prepara din o lingurita cu varf de muguri uscati la o cana de apa fierbinte. Se recomanda sa beti doua, chiar trei cani pe zi.

  • Patru remedii naturiste cu muguri de brad

    De un verde crud, intens, cu un miros puternic de rasina, usor acrisori la gust, moi (fara sa intepe, altfel sunt deja prea batrani) mugurii fragezi de brad se recolteaza intotdeauna cand au in jur de cinci centrimetri, iar in unele zone chiar mai putin.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Cinci remedii naturiste pentru lipsa de pofta de mancare

    Poate ca suntem doar foarte obositi, stresati, simtim nevoia unei schimbari in viata personala, evenimentele par sa se adune tot mai repede, ne-am obisnuit cu diete repetate de slabire, nu facem suficienta miscare.

  • Fibrele din fructe si legume

    De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.