Siropurile naturiste binefacatoare

 Siropurile din plante reprezinta remedii naturiste la care apelam atunci cand avem nevoie, acestea aducandu-ne beneficii nenumarate in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

Siropul de papadie

Pentru a prepara siropul de papadie se pun de 2 ori cate 2 maini pline de flori de papadie într-un litru de apa rece. Se pun la foc mic pana cand incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se lasa la macerat pana a doua zi.

Se goleste continutul prin sita, se strecoara, florile se storc bine, iar sucul se amesteca cu zahar nerafinat, la care se adauga 1 lamaie taiata felii, fara coaja. Oala se pune fara capac pe aragaz, la foc mic pana devine un sirop mai consistent. Apoi se raceste si se poate consuma uns pe paine cu unt. Se foloseste si ca depurativ in acnee, boli biliare si hepatice.

Siropul de patlagina

Ca sa realizati siropul de patlagina trebuie sa treceti prin masina de tocat carne de 2 ori cate 2 maini de frunze de planta, spalate. La acest terci se mai adauga putina apa, iar pentru a se intari, se adauga 300 g de zahar nerafinat si 250 g de miere. Se pune compozitia la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana se formeaza un lichid vascos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastreazã la frigider.

Alta reteta de praparare este urmatoarea: frunzele de patlagina spalate se pun în straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan, se indeasa bine straturile, iar in zilele urmatoare se mai adauga straturi pana se umple bine borcanul.

Se acopera borcanul cu 3 straturi de celofan (sau se acopera cu un capac prin insurubare), se aseaza deasupra o scandura si se pune o piatra pe ea, apoi borcanul se ingroapa in pamant astfel incat scandura si piatra sa se vada si se lasa la macerat timp de 3 luni. Apoi se scoate borcanul, se stoarce sucul prin strecuratorul de fructe (nu prin tifon), se pune pe foc sa dea in cateva clocote, apoi se trage in borcane care se acopera bine.

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Remedii naturiste in hipertensiunea arteriala

    In afara tratamentelor conventionale recomandate de medic in cazul celor care au o valoare a tensiunii arteriale peste limitele admise, medicina traditionala recomanda o serie de remedii adjuvante, usor de preparat si cumparat din magazinele naturiste.

  • Remedii naturiste impotriva insomniei

    Banalul si atat de des intalnitul ceai de tei (cumparat din magazinele naturiste sau pregatit acasa din flori uscate) este unul dintre cele mai cunoscute si folosite leacuri naturiste pentru a trata cazurile usoare de insomnie. Se bea o cana de ceai cald, cu putina miere (1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa) inainte de culcare. In cazurile mai grave pot fi baute pana la trei cani pe zi.

  • Castravetele amar in terapiile naturiste

    Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.


Warning: fopen(cache/952270fe8f575eb9016bb9641fe6efca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139