Siropurile naturiste binefacatoare

 Siropurile din plante reprezinta remedii naturiste la care apelam atunci cand avem nevoie, acestea aducandu-ne beneficii nenumarate in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

Siropul de papadie

Pentru a prepara siropul de papadie se pun de 2 ori cate 2 maini pline de flori de papadie ntr-un litru de apa rece. Se pun la foc mic pana cand incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se lasa la macerat pana a doua zi.

Se goleste continutul prin sita, se strecoara, florile se storc bine, iar sucul se amesteca cu zahar nerafinat, la care se adauga 1 lamaie taiata felii, fara coaja. Oala se pune fara capac pe aragaz, la foc mic pana devine un sirop mai consistent. Apoi se raceste si se poate consuma uns pe paine cu unt. Se foloseste si ca depurativ in acnee, boli biliare si hepatice.

Siropul de patlagina

Ca sa realizati siropul de patlagina trebuie sa treceti prin masina de tocat carne de 2 ori cate 2 maini de frunze de planta, spalate. La acest terci se mai adauga putina apa, iar pentru a se intari, se adauga 300 g de zahar nerafinat si 250 g de miere. Se pune compozitia la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana se formeaza un lichid vascos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastreaz la frigider.

Alta reteta de praparare este urmatoarea: frunzele de patlagina spalate se pun n straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan, se indeasa bine straturile, iar in zilele urmatoare se mai adauga straturi pana se umple bine borcanul.

Se acopera borcanul cu 3 straturi de celofan (sau se acopera cu un capac prin insurubare), se aseaza deasupra o scandura si se pune o piatra pe ea, apoi borcanul se ingroapa in pamant astfel incat scandura si piatra sa se vada si se lasa la macerat timp de 3 luni. Apoi se scoate borcanul, se stoarce sucul prin strecuratorul de fructe (nu prin tifon), se pune pe foc sa dea in cateva clocote, apoi se trage in borcane care se acopera bine.

Articole asemănătoare

  • Caisele si tratamentele naturiste

    Vitaminele C, B1, B2, B3, vitamina A, antioxidanti, magneziu, potasiu, calciu, putine calorii si un gust delicios, totul intr-o singura caisa, unul dintre cele mai populare fructe, iubit deopotriva de cei mari si cei mici.

  • Gulia in tratamentele naturiste

    Este recomandata mai ales datorita proprietatilor sale revigorante si revitalizante

  • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

    Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

  • Ghiara matei, remediul unei pleiade de boli

    Ghiara matei este un ingredient natural comun pe ambalajul produselor naturiste. Chiar daca nu face parte din flora spontana a tarii noastre, liana originara din bazinul Amazonului inlesneste in fiecare zi sanatatea a milioane de persoane din intreaga lume.

  • Plante medicinale impotriva simptomelor de raceala

    Inainte de a apela la ajutorul medicamentelor din farmacii, daca simptomele racelii nu sunt severe, atunci este bine sa incercam si leacurile naturiste