Castravetele amar in terapiile naturiste

Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal. Ceaiul pe care il puteti gasi usor in magazinele specializate poate fi preparat sub forma de infuzie (3 cani pe zi, in cure periodice, punand o lingura de planta la o cana de apa), de macerat la rece sau macinat sub forma de pulbere, fructul cu gust puternic amar avand efecte antiparazitare, detoxifiante si antivirale. Are si numeroase vitamine din complexul B, vitamina C, A, K, alaturi de calciu, magneziu, fier, zinc, dar cum unele persoane pot sa fie alergice este recomandat sa consultati medicul inainte de a incerca aceasta forma de terapie. 
 
- ceaiul de castravete amar este recomandat celor care sufera de diabet pentru a mentine glucoza in sange la nivel optim
- curele cu infuzie au efect antibacterian, antifungic si chiar antiparazitar
- ajuta intr-o masura mai mica la reglarea digestiei
- infuzia sau maceratul pot fi folosite in cure de detoxifiere a organismului sau pentru proprietatile calmante
- consumat periodic, ceaiul intareste sistemul imunitar
- are un usor efect calmant, fiind o terapie complementara pentru durerile medii si scazute
- potrivit cercetarilor recente poate fi util in prevenirea si tratarea anumitor tipuri de cancer
- beti macar din cand in cand infuzie de castravete amar pentru a reduce hipertensiunea arteriala

Foto: indiamart.com

Articole asemănătoare

 • Tratamente naturiste cu rachitan

  Cu actiune astringenta, cicatrizanta, antiseptica, se folosesc de la rachitan partile aeriene, recoltate in perioada de inflorire, din iunie pana in septembrie

 • Osul-iepurelui in terapiile naturiste

  O planta erbacee pe care o intalnim adesea pe pasuni, fanete sau pe terenurile nisipoase de la marginea apelor, osul-iepurelui (Ononis spinosa) este relativ usor de recunoscut datorita florilor sale de un mov pal spre roz.

 • Oregano si medicina naturista

  Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.

 • Lingurea in tratamentele naturiste

  O planta erbacee pe care o intalnim adesea, cu multe inflorescente mici, albe, cu patru petale, grupate in spice terminale, frunze in forma ovala, ce descresc de la baza plantei spre varf, lingurea este si o planta medicinala cu multa vitamina C si efect dezinfectant si astringent.

 • Ciubotica cucului in terapiile naturiste

  O planta cu flori galbene, mici, inalta de pana la 30 de cm, ciubotica cucului este utilizata in tratarea unei game largi de afectiuni.