Castravetele amar in terapiile naturiste

Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal. Ceaiul pe care il puteti gasi usor in magazinele specializate poate fi preparat sub forma de infuzie (3 cani pe zi, in cure periodice, punand o lingura de planta la o cana de apa), de macerat la rece sau macinat sub forma de pulbere, fructul cu gust puternic amar avand efecte antiparazitare, detoxifiante si antivirale. Are si numeroase vitamine din complexul B, vitamina C, A, K, alaturi de calciu, magneziu, fier, zinc, dar cum unele persoane pot sa fie alergice este recomandat sa consultati medicul inainte de a incerca aceasta forma de terapie. 
 
- ceaiul de castravete amar este recomandat celor care sufera de diabet pentru a mentine glucoza in sange la nivel optim
- curele cu infuzie au efect antibacterian, antifungic si chiar antiparazitar
- ajuta intr-o masura mai mica la reglarea digestiei
- infuzia sau maceratul pot fi folosite in cure de detoxifiere a organismului sau pentru proprietatile calmante
- consumat periodic, ceaiul intareste sistemul imunitar
- are un usor efect calmant, fiind o terapie complementara pentru durerile medii si scazute
- potrivit cercetarilor recente poate fi util in prevenirea si tratarea anumitor tipuri de cancer
- beti macar din cand in cand infuzie de castravete amar pentru a reduce hipertensiunea arteriala

Foto: indiamart.com

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Piperul negru in medicina naturista

    O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.

  • Ceaiul verde in terapiile naturiste

    Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.


Warning: fopen(cache/b47be9d25b7acae09472158b66fbf60d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139