Timpurii de Bistrita
Fructele sunt de marime mijlocie spre mare, de forma sferic-alungita. Pielita are culoarea rosu-inchis, aproape neagra, groasa si rezistenta la crapare pe timp ploios.
Pulpa, de culoare rosie, semi-pietroasa, suculenta, cu gust placut, cu aroma tamaioasa, este aderenta la sambure.
Se matureaza la sfarsitul lunii mai.
Pulpa, de culoare rosie, semi-pietroasa, suculenta, cu gust placut, cu aroma tamaioasa, este aderenta la sambure.
Se matureaza la sfarsitul lunii mai.
Articole asemănătoare
-
Luna februarie si activitatile de intretinere a gradinii
Cu o vreme calda si putin noroc, in luna februarie natura ne va rasplati cu primele flori pe anul acesta.
-
Obtinerea rasadurilor de legume
Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.
-
Calendarul gradinii de legume
-
Uriase de Bistrita
Fructele sunt mari si foarte mari, ovosferice, de culoare aproape neagra la maturare. Pulpa este rosie, pietroasa, aderenta la sambure...
-
Negre de Bistrita
Fructele sunt mijlocii, ovoide, turtite lateral, de culoare rosie-negricioasa. Pulpa semipietroasa, aderenta la sambure...