Toamna se planteaza lalelele si narcisele

Narcise si laleleVrei ca, anul viitor, gradina ta sa fie o adevarata oaza de frumusete? Acum este momentul sa te gindesti la florile si pomii ornamentali pe care ti-i doresti. Toamna este cea mai buna perioada a anului pentru a planta, de exemplu, lalele, narcise si zambile, lacramioare sau diverse tipuri de flori bienale, spun specialistii. In lunile care urmeaza, mai precis dupa caderea frunzelor, este momentul pentru a planta trandafiri. Cei care au plantat trandafirii anii trecuti nu trebuie sa uite de musuroirea la baza a tulpinilor. In categoria plantelor bienale care se planteaza toamna, dupa ce au stat in rasaduri peste vara, intra:
- panselutele care infloresc in special in lunile martie-aprilie-mai. Pot inflori si tirziu toamna, dupa ce au fost puse in gradina.
- garoafa turceasca infloreste in a doua parte a primaverii;
- paraluta are florile asemanatoare cu niste crizanteme in miniatura, infloreste din belsug primavara si numai sporadic in perioada verii;
- micsunica are florile placut parfumate, infloreste primavara devreme daca este plantata corespunzator, intr-un loc cu multa lumina si sol usor calcaros;
- clopotelul infloreste la inceputul verii si creste foarte bine in anii cu primaveri lungi si racoroase.
Pentru ca operatiunea de plantare sa aiba succes, specialistii recomanda ca pamintul sa fie udat cu o zi sau doua inainte si bine maruntit. Pamintul se uda din nou dupa ce floarea a fost sadita. Se recomanda ca plantarea sadurilor sa se faca intr-o zi noroasa.

Articole asemănătoare

 • Caisele Early Orange

  Un pom fructifer cu rezistenta buna la inghet, boli si daunatori, aceasta varietate de cais se planteaza si se intretine relativ usor, oferind fructe mari, rotunde, cu aroma intensa si gust dominat de notele dulci, iar coloritul in tente portocalii i-a adus si numele.

 • Trandafirii Summer Song, rafinament si nuante intense

  Vreti un trandafir englezesc rezistent si frumos, cu boboci mari, rotunzi, cu multe petale in care se intalnesc portocaliul si rozul? Atunci acest "cantec de vara" este optiunea cea mai buna, fiind o varietate de trandafir usor de plantat si intretinut, longeviv, de care va veti bucura an dupa an.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Dalia - floarea recunostintei si a respectului

  Dintre bulbii care se planteaza primavara pentru a inflori vara si toamna mai cunoscuti sunt ai crinului, gladiolei si daliei. Aceasta din urma floare s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o caracteristica aparte: varietatea.

 • Ienuparul, o solutie pentru un spatiu decorativ

  Se planteaza usor si cresc repede, fiind o solutie interesanta pentru un spatiu decorativ: pret scazut, au nevoie de putina ingrijire si au un aspect deosebit de placut.