Trandafirii Black Baccara

Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate. Pentru ca este si unul dintre cei mai frumosi trandafiri, diferit de cei pe care ii intalnim in general la florarii sau in gradini, aparent o raritate destinata doar adevaratilor pasionati. O varietate eleganta, delicata si frumoasa, cu inflorescente ale caror tonuri ce bat spre nuanta carbunelui in amestec interesant cu visiniul, textura petalelor amintind de catifea, Black Baccara nu este din fericire foarte pretentios sau greu de cultivat. 
 
Daca ati ales acest soi veti avea nevoie de o zona unde sa nu aiba toata ziua soare, pentru ca umbra sau semi-umbra (cel mult) vor face ca tusele inchise de pe suprafata florilor sa fie mai intunecate, mai pronuntate, iar efectul final sa fie cu atat mai interesant. Cand alegeti trandafirii Black Baccara trebuie sa stiti ca florile vor fi mari, carnoase, bine dezvoltate, si jocul de nuante si tuse este marele avantaj. Rezista destul de bine la boli si daunatori (este totusi mai vulnerabil decat soiurile "clasice" de trandafiri) si tocmai datorita aspectului iesit din comun este recomandat sa nu plantati prea multe exemplare intr-un spatiu mic. 
 
Tufele depasesc un metru inaltime si se recomanda sa ii lasati in jur si un diametru de circa 50 de cm pentru ca trandafirul sa se dezvolte normal. Se acomodeaza usor si cu alte soiuri de trandafiri sau cu flori in nuante mai deschis si tufisuri sau arbusti unde sa predomine verde sau culori pastelate. 

Foto: gardenroses.co.za

Articole asemănătoare

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.