Trandafirii Kardinal

Soi teahibrid cu flori mari, de un rosu visiniu intens si aspect decorativ deosebit, Kardinal este un trandafir bun pentru gradini si parcuri, longeviv si rezistent, care se va adapta destul de usor conditiilor climatice din tara noastra. Foarte apreciat de gradinarii cu experienta, se dezvolta repede si va inflori in repete randuri pe toata durata verii pana spre jumatatea toamnei. Are o buna rezistenta naturala atat la ger, cat si la boli sau daunatori. Se poate planta solitar (inclusiv intr-un ghiveci de mari dimensiuni) sau grupat, lasand cel putin jumatate de metru distanta intre exemplare. Are un parfum usor, discret, cu note dulci.

Butasii de trandafir Kardinal se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare (tolereaza si un regim de semi-umbra), un sol cu drenare buna, fertil, ideal putin nisipos, curatat in prealabil de buruieni si pietris. Pe cat posibil nu se va aseza in bataia curentilor reci de aer sau alaturi de plante care sa il tina permanent in umbra. Solul poate fi pregatit in prealabil cu ingrasamant organic. Dupa plantarea butasilor fiecare exemplar se uda abundent, formand inainte un mic musuroi de pamant afanat in jurul tulpinii. Va creste pana la 100-130 de cm inaltime, iar contrastul intre florile mari, duble, grele si frunzisul des, de un verde inchis si lucios este atragator. Partile uscate ale tufei si cele cu aspect bolnav se vor indeparta periodic, iar primavara se fac lucrarile de taiere pentru a da forma tufei.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.