Trandafirii Masquerade

Trandafirii cu flori in mai multe culori sunt o raritate, iar acesti Masquerade sunt un sortiment catarator rezistent, viguros, usor de ingrijit, dar remarcabil datorita inflorescentelor in care veti intalni galbenul, rosul si roz, acestea schimbandu-si intensitatea pe masura ce tufa se maturizeaza. Soi de o rara frumusete, perfect atat pentru gradini cat si pentru parcuri, are un parfum usor, vag, cu note dulci, dar mai slab decat multe varietati monocrome. Trandafirii Masquerade sunt galbeni in partea cantrala, iar petalele exterioare au nuante de roz si rosu, mai inchis pe masura ce floarea imbatraneste, fiind recomandati si pentru decoratiuni si buchete pentru ocazii speciale. Cu un suport potrivit o tufa de Masquerade atinge trei metri inaltime si va avea nevoie de cel putin doi metri spatiu circular pentru a se dezvolta in voie. 
 
Alegeti un loc din gradina unde sa aiba soare cat mai mult - tolereaza si zonele cu semiumbra - iar solul ideal trebuie sa aiba scurgere buna (la fel ca alte soiuri de trandafiri si acesta trebuie udat frecvent, dar in cantitati moderate), sa fie putin nisipos si cu PH usor acid. Se va planta primavara sau toamna, alaturi de un gard, un suport metalic sau un zid, si infloreste vara pana spre toamna. Este o varietate cu o rezistenta naturala ridicata la gerurile iernii, la boli si daunatori, si nu trebuie decat sa indepartati periodic partile uscate ale tufei. Din fericire sunt flori ce isi mentin prospetimea destul de multa vreme dupa ce au fost taiate, iar coloritul inedit le face cu atat mai apreciate de cunoscatori si de pasionatii de aranjamente florale.  

Foto: davidaustinroses.co.uk
 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.