Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

Varietate de trandafir originara din Franta, Pierre de Ronsard nu este doar un soi delicat si impresionant estetic, dar si o aditie extraordinara pentru orice gradina, fie alaturi de alti trandafiri, fie singuri. Inflorescentele sunt mari, de forma globulara, cu multe petale (50-60) strans lipite, aliniate circular, de culoare alb spre crem si de un roz palid in centru. Sunt trandafir agatatori foarte parfumati, aroma are note dulci, intense, dominatoare. Se recomanda de altfel sa il plantati intr-un loc central sau cu deschidere spre aleea de acces pentru ca mirosul sa fie omniprezent. Detinatorul mai multor premii si distinctii in domeniu, Pierre de Ronsard poate atinge pana la trei metri inaltime, are nevoie de un stativ pentru suport si se va dezvolta pe cel putin doi metri patrati, poate chiar mai mult, daca indepartati periodic partile degradate sau uscate. 
 
Rezista bine atat la bolile des intalnite la trandafirii de gradina cat si la daunatori, iar in perioadele de ger ar trebui sa nu existe nicio problema chiar la temperaturi de peste -20 de grade Celsius. Longevivi si superbi, sunt trandafiri cataratori care infloresc in lunile de vara pana la inceputul toamnei, si prin coloritul pur si deosebit sunt perfecti pentru gradini mai mici sau mai mari. Se preteaza si la decoratiuni florale mai ample pentru ca bobocii de trandafir din aceasta varietate rezista pentru 7-10 zile dupa taiere daca sunt tinuti in apa.  

Foto: roses-guillot.com


 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii cataratori Lawinia

  Varietate de trandafir rezistent la frig si daunatori, dar si la boli, relativ usor de ingrijit si longeviv, Lawinia este o planta decorativa perfecta pentru orice gradina datorita florilor mari, numeroase, de culoare roz deschis, intr-un reusit contrast cu frunzisul de un verde intens.

 • Trandafirii din soiul Burgund

  O varietate pe care o intalniti adesea in gradinile pasionatilor, Burgund este un soi de trandafir teahibrid relativ usor de cultivat si intretinut, foarte popular in tara noastra (il veti gasi foarte des in florarii) si il puteti cumpara la preturi accesibile

 • Gradina mea de flori in decembrie

  Dupa sosirea oficiala a iernii s-ar putea intelege ca, din cauza frigului si a conditiilor meteorologice tot mai nefavorabile, uneltele de gradinarit pot fi puse la adapost in asteptarea primaverii.

 • Trandafiri tomnatici pentru casa si gradina

  Trandafirii au onoarea de a fi florile cele mai populare din intreaga lume. Cu siguranta aceasta popularitate se datoreaza varietatilor diversificate, in termeni de culoare, marime, forma si nu in ultimul rand parfum.

 • Gradina cu legume si flori

  Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori.