Trandafirul Claire Austin

O creatie de o rara frumusete semnata David Austin, acest trandafir englezesc cu inflorescente mari, parfumate, de un alb intens, poate fi plantat in gradini, parcuri, spatii verzi, fie ca tufa viguroasa si longeviva, fie ajutat de un zid sau de un suport rezistent, din lemn sau metal, sa devina un trandafir catarator impresionant. Este o varietate de trandafir englezesc ce surprinde atat prin florile sale cat si prin faptul ca nu are nevoie de o ingrijire deosebita dupa ce s-a adaptat solului si conditiilor climatice. Creste repede si este rezistent la boli si daunatori, dar si la ger. Florile sunt mari, cu un diametru de pana la noua cm, cu peste 100 de petale de un alb-cremos, cu un parfum intens, dulceag, cu note exotice, iar tufele sunt viguroase, puternice, cu ramuri elastice si acoperite de spini mici, cu frunzis de un verde inchis, lucios. 
 
Trandafirii Claire Austin au nevoie de un sol fertil cu drenare buna, fertilizat prealabil, unde sa aiba cat mai multe soare pe toata perioada zilei (desi tolereaza si spatiile cu semi-umbra, dar va avea mai putine flori). Trebuie udat periodic in special in prima perioada dupa plantare si fie il veti lasa sa creasca in voie, tufa avand peste 150 de cm inaltime. Daca preferati sa il folositi ca trandafir catarator puteti sa il plantati langa un zid sau un suport si atunci Claire Austin va atinge la maturitate 250 de cm inaltime si un volum circular de peste un metru. Are multe flori, fiind perfect pentru alei, spatii centrale, singur sau alaturi de alti trandafiri. Acest soi de trandafir englezesc este foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale, rezista bine dupa ce este taiat si poate fi pastrat in vaza o perioada lunga. O alegere excelenta pentru orice gradina si cu siguranta oricine iubeste trandafirii se va bucura de vitalitatea, frumusetea si parfumul acestui soi.

Foto: davidaustinroses.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Abraham Darby, trandafirul englezesc perfect pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari, cu zeci de petale, intr-o nuanta mai putin obisnuita, un roz cu tonuri de piersica si parfum intens

 • Trandafirul The Pilgrim

  Un trandafir englezesc clasic, cu boboci de un galben palid, rezistent la boli si daunatori, longeviv si destul de usor de intretinut

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.