Trandafirul Ingrid Bergman

Daca va plac trandafirii "clasici" aceasta varietate ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, mai ales ca nuanta de rosu-inchis a florilor cu petale catifelate evoca o eleganta pe masura numelui acestui soi de trandafir teahibrid. Creatia unor cultivatori danezi, Ingrid Bergman este un omagiu adus uneia dintre cele mai importante actrite din istoria filmului si in egala masura una dintre cele mai reusite varietati de trandafiri teahibrizi. Tufa este relativ mica, cel mult medie, atingand aproximativ 100 de cm inaltime. Are multe flori, cu un diametru ce poate ajunge la 10 cm, parfumul este dulceag si intens, textura petalelor de un rosu inchis, elegant, este catifelata. Bobocii trandafirilor Ingrid Bergman 
 
Este un soi rezistent la daunatori, boli, perioade secetoase sau dimpotriva foarte reci. Se dezvolta cel mai bine daca are parte de mult soare cat mai mare parte din zi - se evita zonele umbrite sau cu semi-umbra - infloreste in lunile de vara de mai multe ori, in etape, asa ca va veti bucura de tufe de trandafiri mereu in floare. Pot fi centrul de atractie al gradinii, se pot folosi pentru buchete sau aranjamente florale mai mari (rezista foarte bine dupa ce au fost taiati). Atunci cand alegeti locul pentru plantare lasati intre 70 si 100 de cm distanta intre tufe.

Foto: jacksonandperkins.com

 

Articole asemănătoare

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.