Trandafirul Ingrid Bergman

Daca va plac trandafirii "clasici" aceasta varietate ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, mai ales ca nuanta de rosu-inchis a florilor cu petale catifelate evoca o eleganta pe masura numelui acestui soi de trandafir teahibrid. Creatia unor cultivatori danezi, Ingrid Bergman este un omagiu adus uneia dintre cele mai importante actrite din istoria filmului si in egala masura una dintre cele mai reusite varietati de trandafiri teahibrizi. Tufa este relativ mica, cel mult medie, atingand aproximativ 100 de cm inaltime. Are multe flori, cu un diametru ce poate ajunge la 10 cm, parfumul este dulceag si intens, textura petalelor de un rosu inchis, elegant, este catifelata. Bobocii trandafirilor Ingrid Bergman 
 
Este un soi rezistent la daunatori, boli, perioade secetoase sau dimpotriva foarte reci. Se dezvolta cel mai bine daca are parte de mult soare cat mai mare parte din zi - se evita zonele umbrite sau cu semi-umbra - infloreste in lunile de vara de mai multe ori, in etape, asa ca va veti bucura de tufe de trandafiri mereu in floare. Pot fi centrul de atractie al gradinii, se pot folosi pentru buchete sau aranjamente florale mai mari (rezista foarte bine dupa ce au fost taiati). Atunci cand alegeti locul pentru plantare lasati intre 70 si 100 de cm distanta intre tufe.

Foto: jacksonandperkins.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafir teahibrid Frederic Chopin

  Un soi de o rara frumusete, cu flori mari in nuante delicate, aceasta varietate de trandafir teahibrid a aparut in Polonia, la inceputul anilor 80, fiind creatia lui Stanislaw Zyla care a reusit sa combine cu succes trandafirul "Crepe de Chine" cu "Peer Gynt".

 • Macesul, floarea nationala a Romaniei

  Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Trandafirul Craciunului

  Dupa ce randul trecut am invatat cate ceva despre trasaturile definitorii ale cactusului de Craciun, astazi va propunem sa descoperim farmecul unei alte flori de sezon: trandafirul Craciunului.

 • Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea

  Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului