Trandafirul Landora

Una dintre cele mai populare si rezistente varietati de trandafiri galbeni, acest soi teahibrid a fost creat in 1970, in Germania, si de atunci nu doar ca a primit mai multe premii si distinctii, dar a fost adoptat si cultivat in toata lumea, fiind foarte apreciat de cunoscatori. Landora este un trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben puternic, longevive si perfecte pentru buchete si aranjamente florale elegante, dar si pentru gradini si spatii verzi. Impresioneaza prin eleganta si textura catifelata a petalelor late, pastrandu-si foarte bine culoarea si dupa ce sunt taiate. Au un parfum usor, foarte discret, asa ca nu sunt soiul ideal daca preferati o aroma intensa de trandafiri in gradina. 
 
Se planteaza la sfarsitul primaverii sau in toamna si vor inflori incepand din iunie pana la sfarsitul verii, chiar pana in septembrie daca sunt udati frecvent si au parte de vreme mai calda. La maturitate tufa depaseste usor 100 de cm inaltime, iar inflorescentele galbene sunt mari, cu un diametru de circa 10 cm. Au nevoie de o zona insorita, unde sa aiba cat mai multa lumina, un sol ideal putin nisipos, scurgere buna, si trebuie cel putin in perioadele calduroase sa fie udati frecvent, fara exagerari insa. La fel ca toate varietatile de trandafiri si Landora trebuie plantat intr-o zona din gradina unde este ferit de curenti reci de aer. Rezista bine in timp daca sunt udati des, se indeparteaza imediat frunzele cu pete inchise si crengile uscate, iar in primul an bobocii se taie cat mai scurt, lasand tufei mult frunzis. Planta in grupuri este perfect pentru parcuri. 

Foto: rosen-tantau.com 

 

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.