Trandafirul Landora

Una dintre cele mai populare si rezistente varietati de trandafiri galbeni, acest soi teahibrid a fost creat in 1970, in Germania, si de atunci nu doar ca a primit mai multe premii si distinctii, dar a fost adoptat si cultivat in toata lumea, fiind foarte apreciat de cunoscatori. Landora este un trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben puternic, longevive si perfecte pentru buchete si aranjamente florale elegante, dar si pentru gradini si spatii verzi. Impresioneaza prin eleganta si textura catifelata a petalelor late, pastrandu-si foarte bine culoarea si dupa ce sunt taiate. Au un parfum usor, foarte discret, asa ca nu sunt soiul ideal daca preferati o aroma intensa de trandafiri in gradina. 
 
Se planteaza la sfarsitul primaverii sau in toamna si vor inflori incepand din iunie pana la sfarsitul verii, chiar pana in septembrie daca sunt udati frecvent si au parte de vreme mai calda. La maturitate tufa depaseste usor 100 de cm inaltime, iar inflorescentele galbene sunt mari, cu un diametru de circa 10 cm. Au nevoie de o zona insorita, unde sa aiba cat mai multa lumina, un sol ideal putin nisipos, scurgere buna, si trebuie cel putin in perioadele calduroase sa fie udati frecvent, fara exagerari insa. La fel ca toate varietatile de trandafiri si Landora trebuie plantat intr-o zona din gradina unde este ferit de curenti reci de aer. Rezista bine in timp daca sunt udati des, se indeparteaza imediat frunzele cu pete inchise si crengile uscate, iar in primul an bobocii se taie cat mai scurt, lasand tufei mult frunzis. Planta in grupuri este perfect pentru parcuri. 

Foto: rosen-tantau.com 

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirul Super Green

  Un trandafir cu petalele de un verde pal, amintind de coaja unei limete si parfum discret cu note dulci.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.