Trandafirul Pascali

Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly. Doua varietati de trandafiri foarte apreciate de cunoscatori si dorite de pasionatii de gradinarit, iar rezultatul sub numele de Pascali a fost de la bun inceput o adevarata revelatie. Un trandafir alb, un alb pur, curat, intens, cu un centru de un crem palid, foarte delicat, un parfum usor si placut cu note exotice, relativ usor de cultivat si intretinut, Pascali ar putea sa schimbe radical orice gradina prin simpla sa prezenta. Efectul decorativ este impresionant atat in cazul tufelor solitare cat si daca folositi Pascali pentru ansambluri florale mai ample, daca spatiul o permite. 
 
Trandafirul teahibrid Pascali este un soi ce atinge la maturitate intre 150 si 175 de cm inaltime, dar tufele trebuie taiate periodic daca vreti sa isi pastreze forma ingrijita. Alegeti pentru tufele de Pascali un sol putin acid, nisipos, cu drenare buna, mult soare (cel putin sase ore de lumina si caldura solara in fiecare zi), eventual adaugati ingrasamant organic inainte de plantare. Nu uitati ca cel putin in primele saptamani sa il udati abundent, iar in perioadele secetoase este bine sa o faceti la cel mult cinci zile. Curatati si intretineti periodic pamantul din jurul tufei, indepartati ramurile, frunzele uscate si bobocii care s-au ofilit si periodic verificati ca tufa sa nu prezinte semne ca a fost infestata de paraziti. Rezista relativ bine la inghet si este un soi longeviv. 
 
Il puteti planta la sfarsitul primaverii pana in luna mai sau si mai bine toamna, pana in luna noiembrie. Florile nu sunt foarte mari fata de alte soiuri de trandafiri, avand un diametru de cel mult 10 cm, dar coloritul pur si delicat va face dintr-o tufa de Pascali nu adevarat spectacol vizual.  

Foto: jparkers.co.uk
 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.