Trandafirul floribunda Amber Queen

Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie. Rezultat din incrucisarea unui floribunda cunoscut, Southampton si un teahibrid, Typhoon, Amber Queen este un trandafir cu buna rezistenta la boli si daunatori, suporta perioadele geroase sau secetoase, iar la maturitate tufele pot sa atinga cel mult un metru inaltime, avand nevoie de un spatiu circular de cel putin 50 de cm. Ies in evidenta imediat datorita numarului mare de boboci cu zeci de petale, de un portocaliu amintind de culoarea piersicilor coapte, cu mici pete trandafirii si galbene. In afara impresiei vizuale (realizeaza si un frumos contrast cu frunzisul des, de un verde inchis, lucios) Amber Queen are un parfum puternic, dulce, si va veti bucura de mirosul trandafirilor pe toata perioade de inflorire.

Poate fi plantat in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari, asezat pe o terasa, pentru ca este un soi ce are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei. Cel mai bun pamant pentru aceasta varietate este unul cu drenare buna, putin nisipos, eventual fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic, si amplasamentul trebuie sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Sunt trandafiri excelenti atat pentru gradina cat si pentru buchete sau aranjamente florale destinate unor ocazii speciale, pentru ca rezista destul de mult dupa ce au fost taiati.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Trandafirul Nina Weibull

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul floribunda Heidi Klum

  Creat in 1999 si dedicat celebrului fotomodel, Heidi Klum este o varietate de trandafir floribunda cu inflorescente mari, cu 30-40 de petale, intr-o nuanta de violet deschis cu tuse de roz, parfum intens si o buna rezistenta in timp, asa ca pot fi folosite pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase.