Trandafirul floribunda Amber Queen

Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie. Rezultat din incrucisarea unui floribunda cunoscut, Southampton si un teahibrid, Typhoon, Amber Queen este un trandafir cu buna rezistenta la boli si daunatori, suporta perioadele geroase sau secetoase, iar la maturitate tufele pot sa atinga cel mult un metru inaltime, avand nevoie de un spatiu circular de cel putin 50 de cm. Ies in evidenta imediat datorita numarului mare de boboci cu zeci de petale, de un portocaliu amintind de culoarea piersicilor coapte, cu mici pete trandafirii si galbene. In afara impresiei vizuale (realizeaza si un frumos contrast cu frunzisul des, de un verde inchis, lucios) Amber Queen are un parfum puternic, dulce, si va veti bucura de mirosul trandafirilor pe toata perioade de inflorire.

Poate fi plantat in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari, asezat pe o terasa, pentru ca este un soi ce are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei. Cel mai bun pamant pentru aceasta varietate este unul cu drenare buna, putin nisipos, eventual fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic, si amplasamentul trebuie sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Sunt trandafiri excelenti atat pentru gradina cat si pentru buchete sau aranjamente florale destinate unor ocazii speciale, pentru ca rezista destul de mult dupa ce au fost taiati.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Trandafirul Allotria

  Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.