Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina Weibull are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale. Puteti transforma radical orice spatiu verde folosind o singura tufa de trandafir Nina Weibull, pentru ca desi nu sunt prea inalte (in medie 60-70 de cm inaltime), florile in nuanta aprinsa si contrastul cu frunzisul des, de un verde inchis, atrag imediat atentia.

Alegeti pentru acest trandafir un loc unde viitoarea tufa sa aiba mult soare pe toata durata zilei (astfel veti avea culori intense si parfum dulce), iar cel mai bun sol va fi unul putin nisipos, usor acid, fertil si cu drenare buna. Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand preferabil 80-100 de cm distanta fata de alte tufe sau plante, si udand abundent imediat dupa ingroparea radacinilor. In prealabil pamantul va fi bine curatat de pietris sau buruieni. Este un soi rezistent si longeviv, dar va trebui udat relativ frecvent, folosind cantitati moderate de apa, iar partile uscate ale tufelor se indeparteaza imediat ce au fost observate. Infloreste abundent de la jumatatea verii pana in luna septembrie, bobocii de trandafir Nina Weibull sunt destul de mari, cu multe petale de un rosu puternic, cald, cu textura catifelata, parfumate si care isi pastreaza prospetimea cateva zile dupa taiere. Au o buna rezistenta la boli si din fericire suporta bine perioadele reci ale anului si se adapteaza relativ usor conditiilor climatice din tara noastra.

Foto: wikimedia.commons.org

Articole asemănătoare

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Trandafirul Nina Weibull

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare.

 • Frumusete mediteraneana - gladiolele Byzantinus

  Varietate de gladiole originare din spatiul mediteranean, cu flori mari de un roz intens ce bate adesea spre mov, aceste Byzantinus sunt elegante, gratioase, de o frumusete delicata si perfecta atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.