Trandafirul Nina Weibull

Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare. Este rezistent la ger sau periodele secetoase, dar trebuie urmarit cu atentie pentru ca este sensibil la boli si daunatori, dar si la curentii reci de aer (de aceea locul unde se planteaza trebuie ales cu grija). Tufele de trandafiri Nina Weibull se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pentru toata durata zilei, intr-un pamant cu drenare buna, eventual putin nisipos si cu un PH ideal usor acid. Se vor uda frecvent in perioada secetoasa, fara a folosi cantitati mari de apa, si se indeparteaza din vreme partile cu aspect bolnav sau uscate. Nu uitati ca periodic sa indepartati buruienile din preajma radacinilor de trandafir. 
 
Va inflori din iunie pana la inceputul toamnei, daca vremea o permite, iar tufele cu o inaltime medie de 70 de cm la maturitate vor oferi un frumos contrast intre frunzisul de un verde inchis, lucios, si bobocii de dimensiuni medii, cu petale catifelate, de un rosu puternic si cu parfum dulce. Este un soi de floribunda nu doar pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase, rezista bine dupa ce este taiat si pastrat in vaza. 

Foto: lubera.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.