Trandafirul teahibrid Rio Samba

Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit. Sunt foarte apreciati atat de cultivatorii cu experienta cat si de cei care au nevoie de un trandafir elegant pentru buchete si aranjamente florale pretentioase. Originar din Statele Unite ale Americii, unde a fost introdus pentru prima oara in 1991 si avea in scurta vreme sa castige mai multe premii la competitiile de profil, acest Rio Samba va putea fi cultivat intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar cel mai bun sol este unul putin nisipos, usor acid, cu drenare buna. Este foarte bun pentru gradini si parcuri, rezista atat la perioadele geroase cat si la seceta.

Se uda abundent dupa plantare si apoi se uda la 7-10 zile, folosind cantitati moderate de apa. Periodic se indeparteaza partile cu aspect bolnav si cele uscate. La maturitate tufele de Rio Samba depasesc 150 de cm inaltime si se recomanda sa se lase 80-100 de cm distanta intre ele si alte plante decorative. Infloreste in mai multe randuri de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, florile sunt mari, in nuante vii, cu un parfum usor, fructat.

Foto: edmundsroses.com

Articole asemănătoare

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.

 • Trandafirul Cardinal

  Varietate de trandafir teahibrid cu parfum dulceag, placut, flori mari de un rosu delicat, cu note de portocaliu, impresionant prin delicatete si frumusetea coloritului, acest Cardinal este o buna alegere pentru gradini si parcuri.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Trandafirul Bicolette

  Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.