Tratamente naturiste
SALCIE
Denumire stiintifica: Salix alba
Denumiri populare:
lozie, rachita, rachita alba, rachita de lunca, rachita mare, salca, salcuta., salsi,Afectiuni:
bataturicicatrizarea ranilor
diaree cu sangerari; stomatita
dureri musculare
eritem genital
gripa
guta
guturai
hemoptizie
hemoroizi
insomnii
neurastenii
nevralgii
rani purulente
reumatism
rinita
spondiloza anchilozanta
stimularea circulatiei periferice
transpiratia picioarelor
ulceratii
Mod de intrebuintare:
"Pulbere: planta se macina fin, dupa care se cerne. Se ia, de regula, o lingurita de 34 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10- 15 minute, dupa care se înghite cu apa. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 10 zile, deoarece i se altereaza proprietatile. Decoct combinat: (reteta pentru obtinerea a 250 ml.) - 2 lingurite de pulbere din scoarta se lasa la înmuiat într-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pastreaza, iar pulberea ramasa se fierbe împreuna cu o jumatate de cana de apa timp de 10 minute, dupa care se lasa la racit; se combina cele doua extracte; se bea înainte de masa cu un sfert de ora acest preparat. Doza -1-2 cani pe zi. Decoct combinat concentrat: se prepara întocmai ca si cel pentru uz intern cu deosebirea ca va fi mai concentrat 2 linguri de planta în loc de 2 lingurite, iar timpul de fierbere din faza a doua a prepararii va fi de 15 minute, Ia foc mic. Cataplasma: scoarta plantei se macina fin cu rasnita electrica de cafea, dupa care se amesteca într-un vas cu apa calduta pana se formeaza o pasta, care se pune într-un tifon si se aplica pe locul afectat."Alte plante pentru afectiuni similare
MATACIUNE
Dracocephalum moldavica
SALCIE
Salix alba
BUSUIOC
Ocimum basilicum
LEMN CAINESC
Ligustrum vulgare
MAC DE CAMP
Papaver rhoeas
MAR
Malus domestica
CIMBRISOR
Thymus serpyllum
DRAGAVEI
Rumex crispus
NUC
Juglans regia
SILUR
Euphrasia rostkoviana
ALUN
Corzlus avellana
PAPADIE
Taraxacum officinale
IZMA BUNA
Mentha piperita
SCUMPIE
Cotinus coggygria
CIMBRU
Thymus vulgaris