Un pastarnac a fost declarat cea mai urata leguma

Neobisnuitul concurs al "legumelor urate" este organizat anual, in Marea Britanie, de asociatia National Trust, care isi propune astfel sa dea o sansa si acelor legume care au un gust extraordinar dar sunt respinse datorita aspectului. "Vrem sa schimbam prin aceasta conceptul de leguma perfect cosmetizata, leguma prezenta in supermarketuri", a precizat Liz Woodward din partea organizatorilor.

 

Printre numerosii candidati la titlul de "cel mai urat" s-au numarat cartofi, morcovi, cepe si rosii. Marele castigator a fost insa un pastarnac avand o forma care aminteste de o creatura din abisuri, inconjurata de tentacule. Norocosul gradinar a fost Hilary Nellist, o doamna din Bedford, care a obtinut astfel un premiu constand in produse ecologice si consultanta gratuita din partea specialistilor National Trust.

National Trust este o asociatie britanica ce lupta pentru prezervarea arhitecturii din zonele rurale, pentru dezvoltare durabila, protectia mediului si a spatiilor verzi din orase. Alaturi de concursul "The ugly veg competition", asociatia organizeaza o serie de evenimente speciale cum ar fi expozitii, vizite si tabere de voluntariat.

 

Dragos Serban

28.09.2006

Cel mai urat pastarnac
Foto: Hilary Nellist&National Trust

Cel mai urat pastarnac

Articole asemănătoare

 • Dieta Zone – dieta combinatiilor perfecte

  Dieta Zone are la baza ideea combinarii alimentelor in procente “perfecte” si a fost enuntata de biochimistul Barry Sears. Concluzia medicului a fost ca cel mai bine este sa consumam caloriile in procente adecvate: 40% glucide, 30% grasimi, 30% proteine.

 • Mana Maicii Domnului, cea mai indragita planta cataratoare

  Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, si cat este vara de lunga imprastie un parfum dulce, deosebit.

 • Omleta spaniola la cuptor

  Pentru un mic dejun satios, alegerea cea mai buna o constituie prepararea unei omlete spaniole la cuptor. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

 • Saute de pui, perfect pentru o cina sanatoasa

  In zilele calde de vara ne mentinem organismul hidratat si vitaminizat cu ajutorul fructelor si legumelor. Fara doar si poate pe langa salate apare si pofta de a consuma carne. Cea mai potrivita, vara, deoarece nu contine grasimi multe, este carnea de pui, insa nu oricum pregatita.

 • Amorphophallus titanum are cea mai mare inflorescenta din lume

  Titan arum sau dupa denumirea latina - Amorphophallus titanum este planta cu cea mai mare inflorescenta din lume.