Usturoiul – o adevarata minune a medicinei naturiste

Usturoiul isi are originile in Asia Centrala si in Orientul Mijlociu, fiind cunoscut inca din antichitate. Acesta era si este inca folosit drept hrana, condiment sau planta medicinala. In tara noastra, desi creste si se dezvolta intr-un climat propice, usturoiul este importat in cantitati mari si din China, Spania, Israel, etc. Din radacina alba se extrage uleiul si praful de usturoi.

Aceasta planta medicinala este o adevarata minune atunci cand este vorba de sanatatea vaselor sanguine. Datorita substantelor sale, acesta protejeaza si impiedica modificarile vaselor care survin odata cu trecerea anilor, cu alt cuvinte impiedica formarea arterosclerozei sau cel putin ii diminueaza efectele. Arteroscleroza este o boala care ataca vasele care transporta sangele in organism si care poate avea urmari grave in timp. Arterele sunt incarcate de “depuneri” nesanatoase, care afecteaza circulatia sangelui. In cazul in care acest proces nu este stopat in vreun fel, exista pericolul ca arterele sa nu mai fie alimentate cu suficient oxigen si sa ne confruntam cu probleme grave de sanatate precum infarctul miocardic.

Usturoiul poate influenta pozitiv continutul ridicat de colesterol din sange. Pe timpuri, aceasta planta era folosita cand oamenii aveau probleme digestive. Astazi ea este un bun remediu si pentru tuse, raceala sau bronsita.

Usturoiul este indicat de asemenea si pentru cei care au probleme cu diabetul sau pentru femeile care intra sau se afla deja la menopauza.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare