Viespea merelor

(Hoplocamp testudinea)

Depune oua in caliciul florii (cate unul intr-o floare). Larvele rod galerii rotunde, largi,' uneori inconjurate de un cerc negru, in pulpa fructului, iar apoi distrug semintele.
Fructele atacate de viespe au cavitati rotunjite, iar in exterior par strangulate. Cad inainte de vreme, fiind atacate si de monilioza.
Larvele parasesc merele si intra in sol. unde ierneaza in cocon de matase. Are o singura generatie pe an.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si cidru

    O bautura cu personalitate, puternica si cu gust intens, dominat de notele dulci ale siropului de artar si de prospetimea usor acida a merelor din cidrul rece. Poate fi pregatit in orice parte a anului, dar este o bautura potrivita mai curand pentru o seara alaturi de prieteni.

  • Cocktail de vara cu rom si cidru

    O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

  • Merele Arbat

    Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

  • Merele negre de Arkansas

    Suntem obisnuiti cu merele verzi, galbene, cele rosii, in nuante delicate sau dimpotriva intense, puternice, cu aromele si gusturile lor, dar acest soi american cu o istorie ce a trecut deja de un secol este o raritate si categoric o interesanta curiozitate pentru cultivatori

  • Calitatile terapeutice ale cidrului

    Cidrul este o bautura slab alcoolica ce rezulta din fermentarea merelor, perelor sau gutuilor. Chiar daca nu se bucura de aceeasi popularitate ca berea sau vinul, cidrul este totusi o bautura apreciata in multe regiuni ale Europei