Merele Arbat

Soi de mar columnar cu productie foarte buna, ce poate depasi la maturitate doi metri inaltime si are nevoie de un suport rezistent, puternic pentru a se dezvolta repede. Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie. Arbat sunt mere cu aspect comercial deosebit, suporta bine depozitarea si transportul, dar castiga in principal datorita gustului si a mirosului dulce, placut, fructat. Marul Arbat prefera locurile cu mult soare, ferite de curenti reci de aer (desi se poate adapta si la un regim cu semi-umbra), si are nevoie de un sol cat mai fertil, cu drenare buna pentru ca apa in exces sa se scurga usor, si se recomanda sa fie fertilizat in prealabil cu ingrasaminte organice. 
 
Se va planta primavara sau toamna, iar merele se vor culege de la sfarsitul verii pana la jumatatea toamnei, productia fiind neasteptat de buna pentru un mar columnar ce nu are nevoie nici de mult spatiu, nici de tratamente costisitoare. Se lasa cel putin jumatate de metru intre meri daca ii plantati in grup. Au o rezistenta foarte buna la ger si la seceta.

Foto: tostpost.com

Articole asemănătoare

  • Fructe bogate in vitamina C

    Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Merele Dabinett

    Cu pulpa tare si coaja de un verde-galbui cu pete de un rosu aprins, merele Dabinett sunt originare din Somerset (Marea Britanie) unde sunt cultivate de mai bine de un secol si folosite pentru un cidru realizat dupa metode traditionale, foarte apreciat de cunoscatori.

  • Merele Cortland

    Un mar dulce-acrisor, bun pentru gustare, retete de desert, suc sau salate de fructe

  • Fructe pentru un sistem imunitar puternic

    Merele: rosii, galbene sau verzi, indiferent de soi sau de marime, merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, si pe buna dreptate. Au multa vitamina C, gust placut, intaresc sistemul imunitar, au fibre si putine calorii, aduc relativ usor senzatia de satietate.


Warning: fopen(cache/1f443ffce22a5135ac522ce3f4a324b5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139