Williams (Duset, Bartlett)

La noi in tara este foarte raspandit, iar in productia Europei detine primul loc. Soi de vara.
Pomul este de vigoare mijlocie, rodeste pe ramuri lungi care se garnisesc bine cu ramuri scurte. La altoire nu are afinitate cu gutuiul.
Fructele sunt mari, piriform alungite cu suprafata denivelata. Pielita este subtire de culoare verde-galbuie la recoltare, care devine galben-pai la maturitatea deplina.
Pulpa este alb-galbuie, foarte fina, suculenta, fondanta, dulce-vinurie, intens aromata, fara sclereide, fiind de calitate superioara pentru masa si compoturi.
Este un soi care face trecerea intre cele de vara si cele de toamna, maturandu-se la sfrsitul lunii august, inceputul lunii septembrie.

Articole asemănătoare

 • Recorduri Guiness din lumea plantelor

  Cel mai greu pepene: a avut nu mai putin de 159 de kilograme si a fost "opera" lui Chris Kent, din Sevierville, SUA, care si-a inscris recordul pe 4 octombrie 2013.

 • Williams rosu (Red Bartlett)

  A fost obtinut in S.U.A. dintr-o mutatie a soiului Williams. Pomul este de vigoare mijlocie, si nu are afinitate cu gutuiul ca si Williams...

 • Fructele cu seminte

  Fructele semintoase ocupa un loc important in productia de fructe din Romania. Din aceasta grupa fac parte: merele, perele si gutuile...

 • Livada

  Pentru a avea fructe pe o perioada cat mai mare din an este bine ca livada care urmeaza sa fie infiintata sa cuprinda cel putin trei specii de pomi fructiferi, cu perioade de rod si rezistenta la ger diferite...