Yucca (Y. aloifolia - Yucca yucatana)

Denumire stiintifica
Yucca (Y. aloifolia - Yucca yucatana)

Denumire populara
Yucca

Specii si varietati
Y. elephantipes (Y. guatemalensis); Y. aloifolia

Zucca seamana f mult cu palmierii, prin talia sa particulara. Trunchiul este nud, inelat, iar frunzisul este asezat in 2-3 buchete terminale, cu lungimea de 50-60 cm.

Ingrijire
Se uda de 2 ori pe saptamana, din mai pana in octombrie, iar in perioada de iarna 1-2 luna. Fertilizarea se aplica numai vara, cu solutii de ingrasaminte minerale. Transplantarea se executa la interval de 2-3 ani.

Articole asemănătoare

 • Recorduri Guiness din lumea plantelor

  Cel mai greu pepene: a avut nu mai putin de 159 de kilograme si a fost "opera" lui Chris Kent, din Sevierville, SUA, care si-a inscris recordul pe 4 octombrie 2013.

 • Yucca elata sau Arborele de sapun

  Yucca elata poarta denumirea de arbore de sapun deoarece in interiorul tulpinii se gaseste o substanta bogata in saponina, care in contact cu apa formeaza o spuma abundenta.

 • Probleme cauzate de caldura exagerata si uscaciunea aerului

  Primele semne ale disconfortului florilor noastre sunt incetinirea cresterii si chiar stagnarea in dezvoltare. Plantele se opresc din crestere, nu mai produc frunze sau boboci

 • Simfonia Lalelelor - o expozitie de culoare si parfum

  Anul acesta, in perioada 19-21 aprilie, a avut loc la Pitesti a 31-a editie a Simfoniei Lalelelor.

 • Tonic complex

  Acest tonic va va ajuta atunci cand va simtiti epuizati, fara energie sau fara chef de viata. Ingredientele necesare prepararii lui se gasesc la farmacii sau in magazine naturiste.