Zonele de interes din gradina

Zonele de interes din gradina 1

Zonele de interes din gradina 2

statuie de gradina (copil)

 Scopul unei zone de interes este sa scoata in evidenta gradina, sa o faca mai deosebita. O astfel de zona de interes poate fi si numai un grup de flori special alese. Privirile vor fi atrase imediat inspre acel loc.

Zonele de inters din gradina 11

Intr-un fel, amenajarea gradinii este asemanatoare cu amenajarea interioarelor; obiectele de mobilier deosebite, cele cu dimensiuni impresionante sau interesante, cum ar fi un semineu, pian, dulap, tablou sau un televizor cu ecran mare, etc., sunt pozitionate in asa fel incat sa fie primele asupra carora sa se opreasca privirile vizitatorilor cand intra in camera / casa; celelalte piese de mobilier sunt folosite, din acest punct de vedere, pentru a echilibra sau accentua punctul de interes.

Zonele de interes din gradina 4

Zonele de interes din gradina 5

Zonele de interes din gradina 6

Zonele de interes din gradina 7

Este absolut necesara o zona de interes in gradina? Desigur ca nu. Punctul focal este doar un concept in design-ul gradinii si poate fi folosit ca o unealta atunci cand creati o gradina.

Indiferent daca doriti sa va inconjurati de mase de flori, de specimene de plante interesante sau va place haosul creat de vegetalia salbatica, tot gradina dumneavoastra va fi.

Zonele de interes din gradina 8

Zonele de interes din gradina 9

Zonele de interes din gradina 10

Daca insa doriti sa va "jucati" cu o astfel de zona de interes, solutiile dintre care puteti alege sunt fara limita si tin numai de gusturile dumneavoastra. Orice obiect interesant prin forma, dimensiune sau culoare poate fi punct central intr-o gradina.

Cel mai bine ar fi sa cautati obiecte care va plac si apoi sa le gasiti un loc in gradina, decat sa cautati piesa perfecta care sa completeze "golul".

Ideal, punctul central al gradinii trebuie astfel amenajat incat sa para ca a facut parte din gradina dintotdeauna - aceasta nu inseamna ca trebuie sa fie obiecte vechi, rupte, stricate, ci este necesar doar sa se imbine natural cu mediul inconjurator.

Zonele de interes din gradina 12

Zonele de interes din gradina 13

Va puteti ghida dupa fotografiile din acest articol, dar, in general, o reusita a unei astfel de intreprinderi tine mai mult de incercari, decat de planificare. Cu cat veti face mai multe incercari, cu atat vor creste sansele sa iasa ceva deosebit.

Articole asemănătoare

  • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

    Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

  • Gradina de Vara din Saint Petersburg

    Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

  • Cum separam plantele perene

    Va mandriti cu tufele de flori din gradina dumneavoastra, dar observati ca dupa 2 sau 3 ani acestea au crescut atat de mult incat se autosufoca si vor invada si alte spatii cu flori.

  • Plante de interior... in gradina

    Multe din plantele de interior pot fi plantate afara, direct in gradina, imediat ce a venit primavara si temperaturile de peste noapte o permit.

  • Rolul formei in amenajarea gazonului

    Cand vine vorba de stabilirea formei pe care o va avea zona de gazon din gradina, e important sa stiti ca aceasta trebuie sa fie dictata de functia ...


Warning: fopen(cache/1d2d783ae6796f657e7314e0a25df679) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139