(P) Frumusetea benzilor LED

De multe ori am vazut fie intr-un film, fie intr-o revista home&deco, efecte luminoase cu un deosebit impact la interior. Acele lumini care reuseau intr-o maniera foarte discreta sa lumineze un detaliu de design sau de décor, ajungand in acest fel sa evidentieze frumusetea si eleganta unei incaperi in ansamblul ei.

In buna masura, aceste lumini au fost un mister pentru multi dintre noi, dat fiind ca sursa de lumina este prin definitie „ascunsa”, incat nu reusesti sa iti dai seama de unde vine aceasta. Insa misterul a fost elucidat, odata cu aparitia pe piata din Romania a benzilor LED ca sursa de iluminat ambiental indeosebi pentru casele cu arhitectura moderna.

Arhitectii si designerii de interior apeleaza intr-un ritm tot mai crescut la benzile LED ca solutie de iluminat pentru cladirile rezidentiale, comerciale si proiecte industriale. Acest lucru se intampla datorita motivului enuntat anterior, dar si datorita consumului scazut, paletei de culori, luminozitatii si usurintei instalarii. Este cu atat mai adoptata solutia benzilor LED, cu cat in prezent un pasionat de DIY isi poate realiza propria amenajare de lumini in doar cateva ore.

Pentru ca un proiect de acest fel sa fie reusit, trebuie sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

 1. Ce o sa iluminezi si unde o sa fie amplasat? Intrebarea se justifica cu atat mai mult cu cat exista si benzi LED rezistente la apa.
 2. Vrei sa le controlezi cu un intrerupator, cu o telecomanda sau un controler?
 3. Ce efect doresti sa obtii?
 4. De ce tip de banda LED ai nevoie?

Asadar, este doar o chestiune de alegere, daca vrei sa ai in casa o lumina decorativa desoebita sau nu, la un cost de achizitie redus si un consum in exploatare extrem de eficient.

Articole asemănătoare

 • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

  Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Crinul asiatic Elodie

  Elegant, rezistent, cu un aspect estetic deosebit, flori mari, duble, de un roz palid, aceasta varietate de crin asiatica mai are un avantaj major pentru cei alergici: este un tip de crin fara polen, asa ca oricine se poate bucura de frumusetea lui.

 • Trandafir teahibrid Osiria

  Un soi de trandafir ce surprinde placut de prima oara prin frumusetea aparte a florilor sale, mari si cu petale in doua culori diferite, intense, puternice.

 • (P) Cea mai buna lumina pentru gradina ta

  Care este optiunea ta pe masura ce se lasa intunericul: prefer sa tragi jaluzelele sau alegi sa te bucuri de frumusetea gradinii tale?