Acalypha

Denumire stiintifica
Acalypha

Denumire populara
C, Coada de vulpe

Specii si varietati
A. hispida (A. sanderi) cu var.: alba; A. godseffiana; A. wilkesiana cu var.: marginata si musaica

Este o planta decorativa prin frunzisul interesant colorat si, uneori, prin flori. Acalifele sunt, in principal, de 2 tipuri: specii si cultivaruri cu frunzis frumos colorat, dar care au flori nesemnificative si cele cu flori decorative, dispuse in ciucuri lungi. Acalypha hispida are frunze verzi mari, ajunge la inaltimea de 2m, este o tufa bogat ramificata. Produce pe tot parcursul anului inflorescente lungi, asemanatoare unor ciucuri rosii (uneori verzi), care amintesc de coada stufoasa a vulpii. Acalypha godseffiana inalta de 60-80 cm, are frunze verzi cu alb, "tivite" pe margini cu alb-crem. Acalypha wilkesiana are 100-120 cm inaltime si frunze aramii cu pete de diverse nuante de rosu, portocaliu, verde, brun.

Ingrijire
Planta creste rapid si nu este foarte pretentioasa. Nu suporta curentii de aer reci si diferentele mari de temperatura. Vara se pulverizeaza des cu apa pe frunze, in rest se uda moderat. Fertilizarea se aplica de 4-6 ori pe parcursul primaverii si verii. Pamantul din ghiveci se inlocuieste, partial sau total, cu un altul proaspat tot primavara.

Articole asemănătoare

  • Plante cu inflorire de sezon

    Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

  • Acalypha

    Acalypha este o planta semilemnoasa, cu frunze persistente, ovale, dintate , de culoare verde-inchis stralucitor. Aspectul sau decorativ este dat de frunze si mai ales de florile dispuse in inflorescente pufoase, pendente, care ating 50 de cm lungime, de culoare rosu-cenusiu...


Warning: fopen(cache/89fcc382c9b19918114e3ee2eeb9e50f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139