Acalypha

Acalypha este o planta semilemnoasa, cu frunze persistente, ovale, dintate , de culoare verde-inchis stralucitor. Aspectul sau decorativ este dat de frunze si mai ales de florile dispuse in inflorescente pufoase, pendente, care ating 50 de cm lungime, de culoare rosu-cenusiu.
In cultura exista si o varietate cu flori de culoare alb-crem, dar este mai rara.
Plantele care apartin acestei specii au o crestere rapida, inflorirea esalonandu-se din aprilie pana in octombrie. Sunt plante pretentioase la caldura si umiditate atmosferica.
Iarna plantele se pot mentine si la temperaturi mai scazute, iar udarea se reduce destul de mult.
Pe timpul verii, aceste plante se amplaseaza in locuri cu multa lumina, dar ferite de razele directe ale soarelui, intr-o atmosfera si un substrat umed.
Lipsa umezelii produce caderea frunzelor si aparitia paianjenului rosu.
Este posibila plasarea ghivecelor in aer liber, dar numai in locuri semiumbrite. Se uda frecvent, adaugand ingrasaminte solubile lunar, in timpul verii.
Primavara se efectueaza taieri de regenerare a plantelor, care constau in scurtarea tulpinilor si a ramificatiilor pana in momentul cand acestea ating 10-20 de cm.
Inmultirea se face primavara, prin butasi erbacei de 10 cm lungime, utilizand extremitatile ramificatiilor suprimate.

Articole asemănătoare

  • Plante cu inflorire de sezon

    Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

  • Acalypha

    Este o planta decorativa prin frunzisul interesant colorat si, uneori, prin flori. Acalifele sunt, in principal, de 2 tipuri: specii si cultivaruri cu frunzis frumos colorat, dar care au flori nesemnificative si cele cu flori decorative, dispuse in ciucuri lungi. Acalypha hispida are frunze verzi mari, ajunge la inaltimea de 2m, este o tufa bogat ramificata. Produce pe tot parcursul anului inflorescente lungi, asemanatoare unor ciucuri rosii (uneori verzi), care amintesc de coada stufoasa a vulpii. Acalypha godseffiana inalta de 60-80 cm, are frunze verzi cu alb, "tivite" pe margini cu alb-crem. Acalypha wilkesiana are 100-120 cm inaltime si frunze aramii cu pete de diverse nuante de rosu, portocaliu, verde, brun.


Warning: fopen(cache/8f1e29278cbff24dc48560130f868847) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139