Acarianul galicol al prunului

Ataca livezile de prun, debilitand pomii. Florile avorteaza, fructele raman mici si contin putine substante zaharoase. Are doua generatii pe an. Ierneaza in interiorul unor gale formate la baza ramurilor anuale sau la baza formatiunior fructifere. Galele sunt sferice, turtite, cu diamtru de 1-3 mm. Inelar. in jurul lastarului, se gasesc 5-12 gale. intr-o gala ierneaza 2500 indivizi. Primavara, galele se usuca, iar acarienii care s-au hranit cu sucul galelor, migreaza prin orificii pe alte organe (lastari in formare, coditele fructelor in formare) de unde sug sucul.
Daca nu ati stiut, gala este o hipertrofiere (crestere) a tesuturilor produsa de enzime salivare.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Gazania - regele de cupru al toamnei

  Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

 • Cei mai intalniti daunatori la cires

  Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

 • Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

  Stiati ca fructul pawpaw (Asimina triloba) este nativ in sud-estul Statelor Unite si se aseamana covarsitor cu bananele? Cel ce avea sa devina desertul favorit al lui George Washington a fost intaia data mentionat in raportul unei expeditii din secolul XVI.

 • Scurt istoric al castanelor de toamna

  Castanul (Castanea) este un gen al clasei de foioase si arbusti ce face parte din familia Fagaceae.

 • Paduchele verde al marului

  (Aphis pomi) Din gruparea afidelor face parte paduchele verde al marului. El ataca si parul. Acesti daunatori alcatuiesc...


Warning: fopen(cache/fa7a1fc03362bff5c76ee2633002bc06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139