Aerul curat de iarna ne influenteaza sanatatea

Iarna este anotimpul in care aerul de afara este mai proaspat si parca mai curat. Totusi, nu toti dam curs invitatiei pe care ne-o adreseaza natura pentru a  petrece timp in mijlocul ei.

Frigul de afara, principalul factor care ne tine in locuinte, trebuie privit si el cu o doza de optimism. Ganditi-va numai la zilele caniculare in care veti dori sa mai aveti la indemana o asemenea oportunitate.

O plimbare de circa 30 de minute, pe langa faptul ca intretine starea de sanatate a sistemului locomotor, are un efect pozitiv asupra creierului. Aerul fiind mai bogat in oxigen, revigoreaza functiile creierului sporind puterea de concetrare. Sa nu uitam nici de beneficiile aduse cu prisosinta fumatorilor sau persoanelor care simt ingreunate dupa mesele de sarbatori.  
 
Dar fie ca avem sau nu timp pentru plimbare, intrucat locuinta ori biroul raman spatiile principale in care ne desfasuram activitatile, aerisirea lor zilnica trebuie sa devina lege.

Potrivit EPA (Environmental Protection Agency), cei mai multi dintre oameni petrec aproximtiv 90 % din timp in spatiu inchis. Aceeasi sursa mai precizeaza ca nivelul poluarii din interior poate fi de doua, de cinci pana la o suta de ori mai ridicat decat afara!

Aerul contaminat cu particule de praf, fum de tigara, substante pentru curatat toxice, ori in cel mai rau caz monoxid de carbon, pot pune in pericol sanatatea sau chiar viata persoanelor. Se considera ca aerul poluat este responsabil pentru 94% din toate problemele respiratorii inregistrate. 

Pentru a fi cat mai siguri ca preintampinati problemele, evitati sa plasati responsabilitatea sistemelor de purificare ce pot avea deficiente in indeplinirea scopului pe care il urmaresc. Sa recunoastem, cu tot frigul de afara, nu veti avea inconevniente mai mari daca veti lasa aerul proaspat de afara sa ventileze camera 4-5 minute, decat daca veti tine geamurile zavorate.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/6e0be96d7319654015f4e3190feae6ee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139