Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor
Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate alese pentru persoanele speciale din viata noastra.
Va propunem sa incercati pentru zilele ce vor urma, reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.
Ingrediente:
2 kg de pulpa de porc
1 lingurita de chimen
sare
apa
Mod de preparare:
Se presara sare peste pulpa de porc intreaga.
Se lasa sa se patrunda sarea in carne timp de o jumatate de ora.
Apoi bucatile de carne de porc se pun in tava.
Se toarna 5 linguri de apa.
Se presara si chimenul.
Se da la cuptor.
Se lasa la foc potrivit.
Din cand in cand, carnea se mai unge cu zeama din tava.
Daca sosul scade, se mai pun o lingura sau doua de apa.
Se lasa cam 2 ore la cuptor, pana ce carnea este facuta si a devenit moale.
Apoi se taie in felii si se serveste alaturi de sosul din tava.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
File de peste cu cascaval la cuptor
O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Medalioane de somon cu legume la gratar
O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Pulpe de pui cu gutui la cuptor
Fie ca este inceputul saptamanii ori se apropie finalul acesteia, alegeti sa realizati o reteta apetisanta cu care sa va inveseliti ziua si musafirii: pulpe de pui cu gutui la cuptor.