Alimentatia specifica Medicinei Traditionale Chinezesti

Alimentatia reprezinta cea mai importanta componenta a sanatatii in Medicina Traditionala Chinezeasca si este cel mai bun antidot impotriva bolilor.

Specialistii sustin ca este decisiv ca alimentatia sa fie potrivita anotimpurilor. De asemenea, preparatele culinare trebuie sa fie in concordanta cu orele la care le consumam. Exista deosebiri si intre alimentatia copiilor, a femeilor insarcinate sau a persoanelor mai in varsta. Invatatura chinezeasca porneste de la ideea ca in fiecare regiune a lumii cresc alimentele necesare unei vieti echilibrate si sanatoase. De asemenea este indicat ca fiecare muscatura sa fie mestecata de aproximativ 10-15 ori inainte sa fie inghitita.

Alimentatia indicata de Medicina Traditionala Chinezeasca nu se bazeaza strict pe caracteristicile celei pentru vegetarieni sau vegani, deoarece include alimente incepand de la fructe, legume, cereale, oua, produse lactate, carne si peste. Produsele semi-preparate sunt insa complet interzise.

Inca de sute de ani este binecunoscut faptul ca nu este sanatos ca mancarea din stomac sa fie “diluata” cu apa, ci ultima cantitate de apa sa fie bauta cu aproximativ o ora inainte de a servi masa si cu o ora dupa. In caz contrar, stomacul nostru este obligat sa mareasca productia sucurilor digestive si sa faca mai mult efort.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Mana Maicii Domnului, cea mai indragita planta cataratoare

    Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, si cat este vara de lunga imprastie un parfum dulce, deosebit.

  • Merinde traditionale chinezesti la Festivalul Lunii

    Festivalul din mijlocul toamnei sau Festivalul Lunii este cea de-a treia mare sarbatoare a calendarului chinez si are legatura cu credinta in armonia deplina dintre

  • Alimentatia celor 5 elemente ale medicinei chinezesti

    Alimentatia celor 5 elemente isi are originile in medicina traditionala chinezeasca. Alimentele si mancarurile gatite sunt impartite in categorii in functie de efectul lor termic, insa si dupa gust.


Warning: fopen(cache/ed28347863d93c40ffb5cd2892583b7d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139